Compania IBM

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.69

nivel: Liceu

De-a lungul vietii, Watson a fost interesat de relatiile internationale, atat din perspectiva diplomatica, cat si din perspectiva economica. Era cunoscut drept emisar neoficial al lui Franklin D. Roosevelt in New York si primea frecvent vizita unor demnitari straini. In 1937, a fost ales presedinte al Camerei Internationale de Comert (ICC) si la congresul bienal desfasurat la Berlin a afirmat ca m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Compania IBM

De-a lungul vietii, Watson a fost interesat de relatiile internationale, atat din perspectiva diplomatica, cat si din perspectiva economica. Era cunoscut drept emisar neoficial al lui Franklin D. Roosevelt in New York si primea frecvent vizita unor demnitari straini. In 1937, a fost ales presedinte al Camerei Internationale de Comert (ICC) si la congresul bienal desfasurat la Berlin a afirmat ca mottoul conferintei este Pace mondiala prin comert mondial.

Despre viata in incinta IBM:Imbinarea diplomatiei cu afacerile nu i-a atras lui Watson numai laude. In anii 1930, subsidiara IBM din Germania a fost cea mai profitabila operatiune in strainatate, si o carte publicata recent il acuza pe Watson ca, in cautarea profitului, Watson a aprobat si a promovat personal relatia strategica a IBM-ului cu al Treilea Reich. In particular, criticii lui scot in evidenta decoratia "Vulturul cu Stea" primita de Watson la sedinta ICC de la Berlin din 1937, ca dovada a ajutorului dat de subsidiara IBM germana Dehomag si de masinile cu cartele perforate comercializate de ea, regimului nazist, mai ales la tabelarea datelor din recensamanturi.

Cel mai recent studiu al chestiunii afirma insa ca Watson chiar credea, poate din naivitate, ca a fost decorat pentru anii sai de eforturi in promovarea comertului mondial si pacii internationale. Watson a inceput abia mai tarziu sa regrete ca a acceptat decoratia, returnand-o in cele din urma guvernului german in iunie 1940.Discutiile s-au incheiat cand Germania a declarat razboi Statelor Unite in decembrie 1941, iar guvernul german a nationalizat operatiunile Dehomag.

In aceasta perioada, IBM s-a implicat puternic in efortul de razboi al Statelor Unite, concentrandu-se pe producerea de mari cantitati de echipamente de prelucrarea datelor pentru armata si efectuand experimente cu unele calculatoare analogice. Watson, Sr. a dezvoltat atunci doctrina 1%, prin care impunea ca IBM sa nu realizeze profit mai mare de 1% din vanzarea de echipament militar guvernului american.

Watson a fost unul dintre putinii presedinti de corporatii care au dezvoltat o asemenea politica.Watson avea si un interes personal in razboi: fiul sau cel mai mare, Thomas J. Watson, Jr., s-a inrolat in aviatia americana, unde a fost pilot de bombardier,dupa care a fost ales sa devina asistent si pilot personal al generalului Follet Bradley, care coordona programul Lend-Lease prin care SUA a furnizat URSS echipamente militare. Cel mai mare fiu al lui Watson, Sr., Arthur K. Watson, a luptat si el in razboi.

Watson si-a rezumat intreaga filosofie dupa care a condus IBM intr-un motto format dintr-un singur cuvant: "THINK" ("GANDESTE"). Prima marca inregistrata in SUA de IBM a fost numele "THINK", la 6 iunie 1935 cu descrierea "publicatii periodice".Abia dupa patrusprezece ani, compania a inregistrat si marca IBM. Un articol biografic publicat in 1940 a punctat ca "acest cuvand este prezent pe peretii din fiecare camera din toate cladirile IBM. Fiecare angajat poarta dupa el un caiet pe care scrie THINK in care isi scriu ideile. Rechizitele, chibriturile, repertoriile, toate sunt inscriptionate cu THINK. Primul lui loc de munca a fost ca imgrijitor la o biblioteca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.