Comoara din insula de Robert Lois Stevenson

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.15

nivel: Liceu

Pe drum, niste calareti se indreptau intracolo, unul dintre ei, lovindu-l din greseala pe Pew care dadu coltul. Dupa moartea acestuia squire-ul si doctoral Liveseyse uitasera pe acele hartii, dandu-si seama ca era o harta a unei comori. Cei doi se hotarasera sa caute aceasta comoara deoarece, erau scrise toate indiciile. Doctorul Livesey primi o scrisoare de la de la prietenul lui, squire-ul care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comoara din insula de Robert Lois Stevenson

Pe drum, niste calareti se indreptau intracolo, unul dintre ei, lovindu-l din greseala pe Pew care dadu coltul. Dupa moartea acestuia squire-ul si doctoral Liveseyse uitasera pe acele hartii, dandu-si seama ca era o harta a unei comori. Cei doi se hotarasera sa caute aceasta comoara deoarece, erau scrise toate indiciile. Doctorul Livesey primi o scrisoare de la de la prietenul lui, squire-ul care il informase ca cumparase un vas si ca angaja tot ce trebuie pentru a porni in larg.

Dupa toata munca depusa de echipaj, insfarsit Hispaniola era gata de plecarea in larg. Calatoria a fost reusita. Vasul s-a dovedit a fi bun, iar necazuri nu prea fusesera decat despre domnul Arrow, care s-a dovedit ca nu este un bun ofiter, chiar fiind o pilda proasta pentru oameni.Dintr-o noapte nu l-a mai vazut nimeni, capitanul sustinand ca s-a aruncat peste bord.

Un glas de la gabie striga:”Pamant!” Cu totii se urcara in goanna spre prora. John Silver recunoscu insula si afirma ca e un paradis. Jim auzise din greseala cand Silver vorbea cu prietenii lui cum ca vor sa-I omoare cand sunt la jumatatea drumului, dupa care fugi l-a doctorul Livesey, la squire si la capitanul Smallet si le povestise totul. Acestia il felicitara si, gandindu-se sa ii atace cand se asteptau mai putin.

Fiind la doua, trei mile de insula, trebuiau sa coboare barcile. Silver il intreba pe unul dintre marinara daca vrea sa asiste la planul lui, dar acesta, ii spuse lui Silver ca este un marinar ca nu oricare altul si incerca s ail faca sa renunte la plan, pana si-a dat seama ca Silver l-a omorat pe prietenul sau , Alan. Acesta il injura, dupa care ar fi plecat daca Silver nu i-ar fi aruncat cu un bat in el. Sprinten, acesta sari pe el si ii infipse de 2 ori cutitul in spate. Jim era acolo si vazu totul.

Echipajul isi dadu seama ca pe insula exista oameni din alte echipaje care aveau bombardamente si trageau toataziua, in timp ce Jim Hawkins si inca un coechipier incercau sa se intoarca pe barca. Inainte de a ajunge la barca, Silver sari in fata capitanului Smollet cu un steag de armistitiu deoarece dorea sa devina el capitan, capitanul neacceptand asta si lasandu-l afara din vas. Silver le zise ca daca le da harta comorii o sa-I lase in siguranta pe uscat, Smollet nebagandu-l in seama. Silver si echipajul lui plecara dupa arme pentru a asalta echipa lui Smollet. Smollet se gandea la un plan pentru a defensa atacurile. Toata lumea isi lua postul si déjà se auzeau focuri de arme. Din nouasprezece oameni la sapte au ramas cinci oameni la 3. Silver si ceilali au plecat in padure, de unde nu se mai auzise un foc de arma.

Hunter fusese ranit grav din cauza luptei cu Silver si echipa lui. Jim se zgarie foarte rau intr-un spin si trebui sa i-l smulga din picior. Acesta era pe Hispaniola acum, dar apa era mica si acesta sari, ducandu-se pe insula ar. Din pacate a ajuns fix in tabara dusmanilor. Silver si coechipierii lui incercau sa-l aduca pe Jim in echipa lor. Acetsa i-a intrebat mai intai unde sunt prietenii lui. Silver il mintise, spunandu-i ca doctorului Livesey zise ca I se scarb de Jim . Acesta nu-l crezu si ii zise ca planurile lor sau dus de rapa din cauza lui, caci el a fost in butoiul cu mere cand au vorbit despre planul lor. Dup ace mai vorbise Jim cu Silver, gasira semnul negru, dar era taiat. Un marinar a ingaduit ca Dirk a taiat foaia, si veni si ii zise sa intoarca foaia.

Silver mersese inapoi la doctorul Livesey care se bucura ca-l vazu pe Jim, John si alti coechipieri. Cand mergeau prin insula, gasira niste indicatii despre comoara. Gasisera locul si inainte de a sapa se auzi dintre copacii cantecul pe care il canta capitanul Flint. Apoi se mai auzi odata, dar de data aceasta se auzi altceva. Cand au auzit, toti inafara de John se dadura in spate. Dup ace au mai prins curaj s-au hotarat sa mearga. Cand au ajuns la locul unde trebuia sa fie comoara, era sapata o groapa fix unde trebuiau ei sa o faca. Asta inseam ca sau dus de rapa cele saptezeci de mii de lire sterline. Dupa ce Long John, doctorul Livesey si Ben Gunn ajunsera la Silver ii povestira ca comoara o gasise Ben Gunn in cautarile lui. Cand ajunse la salasul lui Ben, acolo era squire-ul. Cu totii mancara si rasesera, caci era ultima masa inainte de plecare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.