Comertul electronic

5x puncte

categorie: Management

nota: 7.84

nivel: Facultate

Fiind o pagină de Internet clienții nu pot atinge produsele dar asta înseamnă că nici furnizorul nu trebuie să țină produse pe stoc deoarece acesta poate să comande marfa abia după ce are comenzi ferme pentru ea.
Deci, un magazin electronic rezolvă problema și pentru vânzător și pentru cumpărător.

Acesta din urmă poate să se informeze rapid despre oferta vânzătorului vizitân[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comertul electronic

Fiind o pagină de Internet clienții nu pot atinge produsele dar asta înseamnă că nici furnizorul nu trebuie să țină produse pe stoc deoarece acesta poate să comande marfa abia după ce are comenzi ferme pentru ea.
Deci, un magazin electronic rezolvă problema și pentru vânzător și pentru cumpărător.

Acesta din urmă poate să se informeze rapid despre oferta vânzătorului vizitând magazinul electronic al acestuia.
Rezultatul este că se fac economii de ambele părți.
Un efect "secundar" observat mai este și acela de "punct de referință". Din ce în ce mai multe persoane intră pe Internet pentru a căuta informații și prețuri despre produsele dorite, iar vizitând mai multe site-uri, fac un mic "studiu de piață" pentru a se decide ce produs ar fi cel căutat, la ce preț, ce garanție are, etc.

Pe lângă aceste avantaje directe și elocvente pentru client și pentru cumpărător, mai pot fi evidențiate și următoarele:îmbunătățirea comunicării cu clienții. Astfel, dacă în comerțul clasic trebuie să cereți permisiunea de a le trimite mesaje cu ofertele și promoțiile dumneavoastră (și, desigur, dacă ați obținut această permisiune - apropo de legea comerțului electronic nr. 365/2002, ce interzice trimiterea de mesaje electronice nesolicitate) aveți la dispoziție un instrument puternic și ieftin de promovare: mesaje electronice către clienții existenți.

Opțiunea pentru mesajele rapide sau chiar deschiderea unui newsletter dă posibilitatea furnizorului ca printr-un mesaj de câteva rânduri, trimis periodic, să poată anunța o reducere de preț sau o ofertă specială;simplificarea preluării comenzilor de la clienții deja existenți. Prin intermediul comerțului electronic clienții vor efectua comanda apreciind economia de timp și bani în efectuarea de comenzi. Deci, clienții intră pe site, își aleg produsele dorite, le pun în coș și trimit comanda, primind automat sau manual, pe email, confirmarea acesteia;

Prospectarea pieței. Pe baza comenzilor de produse primite se poate face o statistică cu cele mai căutate produse, perioadele în care sunt solicitate, tendințe ale cumpărătorilor etc. ( de exemplu dacă se primesc 50% din comenzile on-line dintr-un oraș sau regiune ar putea determina deschiderea unui magazin în acea regiune);investiție redusă ale cărei costuri sunt legate de găzduirea paginii pe internet și eventuala chirie pentru program sau conexiunea la internet.

Un alt tip de avantaj al utilizării comerțului electronic, avantaj care are implicații indirecte și pe un orizont de timp mai îndepărtat este reprezentat de ansamblul oportunităților de afaceri care apar și care variază semnificativ de la sector la sector și de la țară la țară, depinzând de structura comerțului național, de posibilitatea populației de a se constitui în utilizatori Internet, înclinațiile spre consum, etc.

Premisa esențială în apariția comerțului electronic a venit din dezvoltarea Internetului. Astfel, din punctul de vedere al întreprinderilor mici și mijlocii capacitatea de participare la comerțul electronic mondial depinde direct de posibilitatea acestora de conectare la Internet.
Cu toate că statisticile arată o creștere exponențială a conectării la Internet, pe plan mondial continuă să existe inegalități între țările dezvoltate și țările în curs de dezvoltare în ceea ce privește capacitatea de a produce, disemina, stoca informație pe Internet.

Situația nu poate fi inversată deoarece costurile de bază nu se modifică, respectiv dacă accesul la Internet rămâne mic si destul de scump în țările în curs de dezvoltare, participarea lor în comerțul electronic va fi limitată la relațiile tradiționale de sub-contractori sau pre-contractori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.