Comert electronic

3x puncte

categorie: Economie

nota: 6.12

nivel: Liceu

Servicii de consultanta
Atunci cand sa va deschide un magazine on line se poate organiza activitatea cu ajutorul unei firme specializate care are avantajul experientei si deci realizarea intr-un timp mai redus a scopului propus.

Programul de construire a magazinului electronic
O solutie robusta, conceputa pe baza studiilor efectuate de specialisti in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comert electronic

Servicii de consultanta
Atunci cand sa va deschide un magazine on line se poate organiza activitatea cu ajutorul unei firme specializate care are avantajul experientei si deci realizarea intr-un timp mai redus a scopului propus.

Programul de construire a magazinului electronic
O solutie robusta, conceputa pe baza studiilor efectuate de specialisti in comert electronic si a experientei acumulate de catre companii ce activeaza de mult timp in acest domeniu. Programul a fost conceput pentru ca eventualul client sa nu devina expert in programare, sa "reinventeze roata" si sa piarda timp si bani in acest proces, ci sa se poata ocupa linistit de afaceri fiind sigur ca a ales o solutie de comert electronic testata in conditii reale, ce include principalele functii si caracteristici de care are nevoie pentru a vinde pe internet. Magazinul standard poate fi oricand dezvoltat pentru a incorpora personalizari sau functii suplimentare de care clientul are nevoie, pastrand intacta functionalitatea sa.

Servicii de gazduire a magazinului
Magazinul vine cu un serviciu de gazduire standard deja inclus, conceput pentru a oferi resursele de care este nevoie in mod normal. Desigur, daca este necesar, se poate opta pentru un pachet mai complex de gazduire.
Servicii de promovare a magazinului
Un magazin electronic oricat de bun ar fi nu poate atrage trafic si vanzari decat daca este promovat intr-un fel sau altul si aici apar serviciile de publicitate care pot fi mai scumpe sau mai ieftine in functie de bugetul alocat acestui scop.

Servicii de administrare
Apar atunci cind se doreste deschiderea unui magazine on-line dar nu se doreste alocarea de personal pentru acesta si se apeleaza la servicii prestate de catre o alta firma care poate introduce produsele in magazin, poate face modificarile periodice de preturi, poate centraliza comenzile si poate chiar distribuii marfa catre comparator.
Pentru obtinerea succesului si profitabilitatii trebuiesc stabilite inca de la inceputul activitatii anumite obiective si standarde care trebuiesc atinse in cel mai scurt timp si aici se disting in mod clar urmatoarele directii

* Cresterea vanzarilor realizate de magazinul electronic prin
- Cresterea numarului de vizitatori
- Imbunatatirea functionalitatii magazinului
- Cresterea satisfactiei vizitatorilor
- Cresterea numarului de comenzi primite si a ratei de repetare a comenzilor
- Cresterea valorii medii a comenzilor

* Reducerea costurilor administrative prin
- Definirea corecta si completa a procedurilor logistice
- Cresterea eficientei prelucrarii comenzilor
- Reducerea costurilor de aprovizionare si livrare
- Reducerea costurilor cauzate de evenimente neprevazute

Arhitectura unui sistem de comert electronic.
Pentru a construi un sistem de e-commerce, din punct de vedere arhitectural este nevoie de colaborarea a patru componente corespunzatoare urmatoarelor roluri:

1) Client. Un echipament, clasic un PC, conectat direct sau indirect la Internet. Cumparatorul foloseste acest echipament pentru a naviga si a face cumparaturi.
2) Comerciant. Sistem informatic , situat de regula la sediul comerciantului, care gazduieste si actualizeaza catalogul electronic de produse disponibile a fi comandate on-line pe Internet.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.