Combaterea discriminarii rromilor si a xenofobiei la nivel international si in UE in contextul larg al minoritatilor

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Protectia internationala a minoritatilor apare in Tratatul de la Westphalia din 1648 , prin care partile au cazut de acord sa respecte drepturile anumitor minoritati religioase aflate sub jurisdictia lor . Religia a constituit cel mai semnificativ mod de distingere al minoritatii grupurilor , cel putin pana in secolul al XVIII-lea , si cele mai multe dintre reglementarile timpurii privitoare la pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Combaterea discriminarii rromilor si a xenofobiei la nivel international si in UE in contextul larg al minoritatilor

Protectia internationala a minoritatilor apare in Tratatul de la Westphalia din 1648 , prin care partile au cazut de acord sa respecte drepturile anumitor minoritati religioase aflate sub jurisdictia lor . Religia a constituit cel mai semnificativ mod de distingere al minoritatii grupurilor , cel putin pana in secolul al XVIII-lea , si cele mai multe dintre reglementarile timpurii privitoare la protectia minoritatilor s-au referit la ceea ce astazi s-ar putea numi , mai degraba , libertate religioasa decat drepturile grupului .

Un sistem distinctiv de asigurare a unui anumit grad de autonomie culturala si religioasa a fost sistemul millet promovat de Imperiul Otoman . Millet avea directii religioase , fiecare comunitate religioasa avand autoritatea de a reglementa anumite probleme si de a strange taxele datorate guvernului otoman central. Confederatia Germana s-a bazat pe etnicitate si limba , iar drepturile a ceea ce a fost considerata minoritate etnica polona in Rusia au fost garantate prin crearea Regatului Poloniei , desi acesta a durat un an , pana cand Rusia a inabusit o revolta poloneza .

Tratatul de la Berlin din 1876 a inclus masura de protectie a "libertatilor drepturilor traditionale" , de care s-a bucurat comunitatea religioasa a Muntelui Athos din Grecia . Constitutia Belgiei din 1878 a continut , de asemenea , garantii pentru minoritatile greaca si turca , dar incercarile cele mai constiente si complete de a proteja minoritatile etnice sau de alt tip , prin mijloace legale internationale , au fost asa-numitele tratate asupra minoritatilor , adoptate la sfarsitul primului razboi mondial si ulterior raportate de Liga Natiunilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.