Colt Alb rezumat pe capitole

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.06

nivel: Liceu

Referat despre Colt Alb rezumat pe capitole
Cap.6 –Foametea
Colt Alb se luptă cu un câine mai bătrân, Baseek, pe care îl invinge. Capătă mai multă încredere în sine si bagă teama în toti câinii, care se dau la o parte când trece el. O reîntâlneste pe mama lui, dar aceasta nu-l mai recunoste si-l atacă furioasă, deoarece avea pui. In al treilea an de când stătea cu indienii se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Colt Alb rezumat pe capitole

Referat despre Colt Alb rezumat pe capitole
Cap.6 –Foametea
Colt Alb se luptă cu un câine mai bătrân, Baseek, pe care îl invinge. Capătă mai multă încredere în sine si bagă teama în toti câinii, care se dau la o parte când trece el. O reîntâlneste pe mama lui, dar aceasta nu-l mai recunoste si-l atacă furioasă, deoarece avea pui. In al treilea an de când stătea cu indienii se abate foametea asupra lor, omorând copiii si bătrânii.Colt Alb fuge în pădure pentru a gasi hrană. Ucide un lup pe care-l mănâncă si este pe punctul de-a fi mâncat si el de haita flămândă. Se întâlneste cu Lip Lip pe care-l ucide imediat în amintirea vremurilor când îl chinuia. Foametea se sfârseste iar Colt Alb revine în tabăra lui Castor Cenusiu.

PARTEA a IV a
Cap.1 –Dusmanul semenilor săi
Colt Alb devine liderul câinilor de sanie, câstigându-si asfel ura tuturor câinilor. Dar si el îsi ura profund tovarăsii de sanie.Câinii nu-i dădeau pace deloc pentru că simteau că erau din soiuri diferite, dar nu umblau decât împreună de teama lui. Colt Alb se răzbuna cumplit pe cei pe care îi prindea si ajunsese să omoare foarte multi câini , spre încântarea lui CastorCenusiu, care si el era un om agresiv si violent. Devine astfel un expert în lupte. Stăpânul îl ia cu el peste tot pe unde îl poartă afacerile cu negotul. Mergând la Fort Yukon, Colt Alb vede pentru prima oară oameni albi si le recunoaste superioritatea. Omorând si rănind tot ce-i iesea în cale Colt Alb îsi face un renume urât. Ceilalti câini se temeau de el.

Cap.2 – Zeul Nebun
Oamenii din fort se bucurau de ceea ce făcea Colt Alb noilor veniti, mai cu seamă Smith Frumosul, care era hidos chiar. Isi dorea acest câine agresiv . Vine în tabăra lui Castor Cenusiu cu whisky si-l face dependent pe acesta. Când nu mai are bani să plătească îl ia pe Colt Alb. După ce fuge de trei ori ,Smith Frumosul îl snopeste în bătaie si-l leagă în lanturi.

Cap.3 –Domnia urii
Smith Frumosul îl bate si-l chinuie groaznic pe Colt Alb, râde de el în toate chupurile făcându-l si mai agresiv si mai violent. Apoi începe să organizeze lupte de câini. Colt Alb ucide orice câine îi este adus si oamenii îi spun „Lupul Bătăus”. După ce termină toti câinii, Smith Frumosul îi aduse lupi adevărati cu care să se lupte; i-a adus chiar si un râs. Un jucător de cărti aduce un buldog, câine ce nu mai fusese văzut prin acele părti, să se lupte cu Colt Alb.

Cap.4 – Strânsoarea mortii
Buldogul Cherokee era un câine mic, cu picioarele scurte, fără blană prea multă. Colt Alb îl priveste curios pentru că nu mai văzuse un asa câine. Acesta suportă atacurile lui Colt Alb cu stoiciune, iar când prinde momentul se agată cu coltii de gâtul lui si rămâne astfel înclestat de gâtul lui Colt Alb. Lupul încearcă zadarnic să scape din strânsoarea de moarte a buldogului, se zvârcoleste, se scutură, dar nu reuseste decât să-l facă pe buldog să-si înfingă coltii si mai adâng în beregata lui. Sfârsitul lui Colt Alb este foarte aproape, pentru că dintii lui Cherokee i-au atins vena jugulară. Smith Frumosul începe să-l bata bestial pe lup, dar în acel moment un tânăr îi trage un pumn în gură. Tânărul îl salvează pe Colt Alb în ultima clipă si-l ia cu el.

Cap.5 – Neîmblânzitul
Ajuns la coliba lui Weedon Scott lupului îi trebuie foarte mult timp să se îmblânzească. După ce-l muscă pe acesta de câteva ori, după ce învată de la Matt câteva lectii cu ciomagul, după ce omoară unul din câinii de sanie, Colt Alb îsi revine încet-încet, dar rămâne tot un câine agresiv. Scott si Matt intentionau să-l împuste dacă nu si-ar fi revenit, dar văzând cât de inteligent este îi mai dau o sansă.

Cap.6 – Zeul iubirii
In tovărăsia lui Scott, Colt Alb nu mai atacă nebuneste, nu mai muscă pe oricine. Scott îi arată foarte multă dragoste, îl mângâie, îi vorbeste tot timpul frumos , pe un ton blând. După cinci ani de viată dura, de bătăi si durere în sfârsit are parte de dragoste, lucru nemaiîntâlnit de el. Devine liderul câinilor de sanie. Isi iubeste foarte mult stăpânul si se îmbolnăveste când acesta pleacă într-o călătorie . Intr-o seară Smith Frumosul vine să-l fure pe Colt Alb cu un ciomag si cu un lant dar este atacat violent de acesta si făcut ferfenită. L-ar fi omorât dacă nu veneau cei doi .

PARTEA a V a
Cap.1 –Urma cea lungă
Scott trebuie să plece definitiv în California si nu vrea să-l ia si pe câine. Acesta simte, suferă cumplit si îi face o surpriză sărind pe geam si suindu-se pe vapor. Scott se vede obligat să-l ia cu el.

Cap.2 –Tinutul din sud
Ajung la conacul părintilor lui Scott, unde se află si familia acestuia. Acolo trebuie să se obisnuiasca cu toate persoanele din jurul stăpânului. Câinele ciobănesc Collie îi face zile negre, pentru că este femelă si Colt Alb nu atacă femelele.

Cap.3- Mosia zeului.
Colt Alb trebui să se obisnuiască cu mosia stăpânului, cu casa cea mare a acestuia, cu copiii acestuia , cu servitorii. Ghionturile stăpânului său îl educară. După ce mâncă câtiva pui de găină, învătă repede că nu are voie să facă asa ceva. Stăpânul îl certă si îi dădu ghionturi până învătă foarte bine ce e bine si ce nu e bine să facă în lumea civilizată.

Cap.4 – Chemarea semenilor
Colt Alb învătase să se controleze, să râdă, să se joace cu stăpânul. Stăpânului îi plăcea călăria si odată se accidentă rău de tot. Colt Alb îi alertă familia si pentru asta era tot mai apreciat. Collie îi deveni tovarăsă de viată.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.