Codul lui Da Vinci

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.67

nivel: Liceu

Mantuitorul este prezentat ca un personaj mitologic, un om minunat, un profet, exceptional, un taumaturg : ,Iisus Hristos a fost un personaj istoric de o forta extraordinara, poate cel mai enigmatic si mai charismatic lider pe care l-a cunoscut omenirea in toate timpurile". Autorul acrediteaza ideea ca Iisus Hristos a fost un simplu muritor, un om obisnuit, a carui divinitate a fost votata in cadr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Codul lui Da Vinci

Mantuitorul este prezentat ca un personaj mitologic, un om minunat, un profet, exceptional, un taumaturg : ,Iisus Hristos a fost un personaj istoric de o forta extraordinara, poate cel mai enigmatic si mai charismatic lider pe care l-a cunoscut omenirea in toate timpurile". Autorul acrediteaza ideea ca Iisus Hristos a fost un simplu muritor, un om obisnuit, a carui divinitate a fost votata in cadrul Sinodului de la Niceea. Aceasta este ideea centrala a cartii.

Pentru a vorbi despre misterul Graalului, autorul il centreaza pe Persoana lui Iisus Hristos legat de persoana Mariei Magdalena, intr-o perspectiva neopagana, marsand pe ideea refacerii sacralitatii de tip feminin, pentru ca Biserica Romano-Catolica ar fi deturnat adevaratul raport dintre masculin si feminin, cum este cel din religia chineza intre ying si yang, intre Yahweh si Shekina in religia mozaica. Autorul afirma ca in Sfanta Sfintelor era un loc si pentru Shekina, divinitate feminina. Toate aceste elemente autorul le aduce nu din cartile canonice ale Vechiului si Noului Testament, ci din cartile apocrife.

Autorul ataca Biblia, pe Mantuitorul Iisus Hristos, despre Care sustine ca nu este Fiul lui Dumnezeu, sustine ca Biblia nu este un document divino-uman, ci unul omenesc. La modul superficial autorul sustine: "Tot ce trebuie sa stii despre Biblie poate fi rezumat in cele cateva cuvinte ale doctorului Martyn Percy: Biblia nu a venit prin fax direct din rai, deci este un produs al omului."

In esenta, romanul lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, este unul de conspiratie. Miza acestui roman este existenta unei Biserici uneltitoare, care ascunde adevarata identitate a lui Isus Cristos si induce milioane de crestini in eroare. De cele mai multe ori, atat intamplarile reale, cat si cele fictive prezente in roman se confunda, astfel incat adevarul nu se poate deosebi foarte clar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.