Codul international pentru securitatea navelor si facilitatilor portuare

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.71

nivel: Facultate

Conferinta Diplomatica (9-13 decembrie) a adoptat, de asemenea, amendamentele la prevederile existente ale Conventiei Internationale pentru Ocrotirea Vietii Omenesti pe Mare, 1974 (SOLAS 1974) care accelereaza implementarea cerintei cu privire la echiparea Sistemelor de Identificare Automata si a adoptat noile Reguli ale Capitolului XI-1 din SOLAS'74 cu privire la marcarea Numarului de Identificar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Codul international pentru securitatea navelor si facilitatilor portuare

Conferinta Diplomatica (9-13 decembrie) a adoptat, de asemenea, amendamentele la prevederile existente ale Conventiei Internationale pentru Ocrotirea Vietii Omenesti pe Mare, 1974 (SOLAS 1974) care accelereaza implementarea cerintei cu privire la echiparea Sistemelor de Identificare Automata si a adoptat noile Reguli ale Capitolului XI-1 din SOLAS'74 cu privire la marcarea Numarului de Identificare al Navei si intocmirea unui Registru Sinoptic Continuu.

Conferinta Diplomatica a adoptat, de asemenea, un numar de Rezolutii ale Conferintei inclusiv acelea referitoare la implementarea si revizuirea acestui Cod, Cooperarea Tehnica, precum si lucrarile in colaborare cu Organizatia Internationala a Muncii si Organizatia Mondiala a Vamilor. A fost recunoscut ca analizarea si amendarea unora din noile prevederi cu privire la securitatea maritima pot fi cerute la incheierea lucrarilor acestor doua Organizatii.

5 Prevederea Capitolului XI-2 din SOLAS'74 si prezentul Cod se aplica navelor si facilitatilor portuare. Extinderea SOLAS'74 pentru a acoperi facilitatile portuare a fost acceptata in baza faptului ca SOLAS'74 a oferit cele mai rapide mijloace de asigurare a masurilor de securitate necesare intrate in vigoare si puse rapid in aplicare. Oricum, s-a convenit si in legatura cu faptul ca prevederile cu privire la facilitatile portuare ar trebui puse in legatura exclusiv cu interfata nava/port.

Problema mai ampla a securitatii zonelor portuare va face subiectul unor lucrari viitoare de colaborare intre Organizatia Maritima Internationala si Organizatia Internationala a Muncii. S-a convenit de asemenea ca prevederile nu ar trebui extinse asupra raspunsului efectiv la atacuri sau asupra oricaror alte activitati necesare de combatere a efectelor dupa un astfel de atac.

In proiectarea prevederilor, s-a acordat atentie asigurarii compatibilitatii cu prevederile Conventiei Internationale asupra standardelor de instruire, certificare si serviciul de cart pentru navigatori (STCW), 1978, amendata, Codul International privind Managementul Sigurantei (ISM) si sistemul armonizat de inspectie si certificare.

Prevederile reprezinta o schimbare importanta in abordarea industriilor maritime internationale privi 636e45g nd problema securitatii in sectorul transporturilor maritime. Este recunoscut faptul ca acestea pot plasa o raspundere suplimentara semnificativa asupra Guvernelor Contractante. Importanta cooperarii tehnice pentru asistarea Guvernelor Contractante in implementarea prevederilor este complet recunoscuta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.