Codul etic al familiei

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.86

nivel: Facultate

Un lucru foarte important este faptul ca in familie ambii parinti sunt implicati in cresterea si educarea copiilor acest lucruu fiind foarte important pentru socializarea copiilor . La fel si problemele din cadrul gospodariei sunt rezolvate de ambii parinti astfel acestea putand sa se afirme si in plan profesional.In continuare am sa prezint cateva reguli ale familieiIn familia mea datorita faptul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Codul etic al familiei

Un lucru foarte important este faptul ca in familie ambii parinti sunt implicati in cresterea si educarea copiilor acest lucruu fiind foarte important pentru socializarea copiilor . La fel si problemele din cadrul gospodariei sunt rezolvate de ambii parinti astfel acestea putand sa se afirme si in plan profesional.In continuare am sa prezint cateva reguli ale familieiIn familia mea datorita faptului ca ambii parinti lucreaza majoritatea sarcinilor gospodaresti imi revin mie si surorii mele.

Parintii au avut grija ca fiecare dintre noi sa aiba propriile sale sarcini de care sa raspunda pentru a nu exista probleme ,cum ar fi de exemlu : sora mea aduna masa eu spal vasele si multe altele. In cazul nerespectarii regulilor sau sarcinilor parintii recurg la pedepse. De asemenea si parintii nostrii au sarcinile lor bine stabilite si pe caresi le indeplinesc atat in cadrul gospodariei cat si din alte puncte de vedere. O alta sarcina pe care trebuie sa o indeplinim eu si sora mea este cea din punctual de vedere al scolii.

Parintii nostrii au avut grija sa ne educein asa fel incat sa stim sa fim responsabile de faptele noastre iar daca gresim sa stim recunoaste deoarece , cum spune mama, o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata .Pentru ca timpul liber al parintilor este foarte mic , ei prefera ca unele din sarcinile gospodaresti,cum ar fi cumparaturile ,sa le efectuam impreuna simacar o data pe saptamana sa luam masa impreuna. O alta regula care functioneaza in familia noastra este aceea in luarea deciziilor majore la care participa totimembrii familiei , opinia fiecaruia contand Imi iubesc familia si nu regret ca m-am nascut in ea , de altfel ma consider norocoasa ca am o familie ca a mea.

Fiecare dintre noi ,probabil, are modul sau de viata si totodata un model dupa care se ghideaza daca chiar acest model nu este o persoana ci pur si simplu niste reguli pe care le respecta.Modelul meu de profesionist pot sa spun ca este chiar mama mea pe care o respect si o admir din toate punctele de vedere.Ea pe langa ce imi este mama imi este si cea mai buna prietena .

Inca de mic copil a avut o viata foarte grea ,ramanand orfana, dar a stiut sa tina totdeauna fruntea sus si sa infrunte orice greutate. Nu este o fire pesimista iar la primul esec sa dea inapoi ci din contra ii place sa lupte , sa invinga. Fiindca nu a avut posibilitatea financiara sa-si continue studiille universitare si-a dorit ca noi sa avem aceasta posibilitate .Mama este o fire calculata la care nu ii place sa greseasca iar ceea ce face sa fie de calitate iar la servici este foarte apreciata pentru acest lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.