Codul bunelor maniere in afaceri

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Manierele sunt acele tipare de comportament care ii indica persoanei cu care ai de-a face daca se poate baza pe tine, ca vei actiona corect si obiectiv atunci cand face afaceri cu tine. Daca respectiva persoana crede ca esti un necioplit, egoist sau indisciplinat, relatia voastra este putin probabil ca va prospera. In mod similar, daca vorbesti sau actionezi intr-un mod rasist sau sexist ori daca [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Codul bunelor maniere in afaceri

Manierele sunt acele tipare de comportament care ii indica persoanei cu care ai de-a face daca se poate baza pe tine, ca vei actiona corect si obiectiv atunci cand face afaceri cu tine. Daca respectiva persoana crede ca esti un necioplit, egoist sau indisciplinat, relatia voastra este putin probabil ca va prospera. In mod similar, daca vorbesti sau actionezi intr-un mod rasist sau sexist ori daca dai dovada de lipsa de loialitate fata de compania ta sau de colegii tai, atunci manierele tale vor fi considerate inacceptabile. Dar a evita aspectele negative inseamna a rezolva numai pe jumatate problema. Bunele maniere inseamna, de asemenea sa actionezi eficient pentru a-l face pe celalalt sa se simta bine in cadrul relatiei voastre.

Aparitia sau infatisarea poate nu este cea mai buna calitate a ta, dar nu trebuie niciodata sa fie un defect. Daca esti ingrijit, te imbraci cu haine adecvate, stai in picioare sau asezat intr-o pozitie corecta si te ingrijesti din punct de vedere fizic, toate acestea vor constitui elemente-cheie in formarea si pastrarea unei bune impresii in fata partenerilor de afaceri. Cu totii reactionam, fie numai subconstient, la modul in care arata oamenii cu care avem de-a face. Deci, nu lasa infatisarea sa te dezavantajeze."A fi imbracat adecvat depinde in mare masura de domeniul in care lucrezi. Daca lucrezi in vanzari, marketing sau avocatura, atunci trebuie sa ai tinuta business. Dar daca esti regizor, fotograf sau lucrezi intr-un domeniu artistic, atunci oricine va intelege o tinuta casual", considera Obie Moore, partener la firma de avocatura Salans.

Hainele adecvate trebuie sa faca front comun cu restul tinutei. La femei conteaza machiajul si parfumul discret. In acelasi timp, barbatii trebuie sa se barbereasca dimineata dupa cum indica Bogdan Baltazar:
"Sa fii imbracat la costum, cu cravata si sa fii proaspat barbierit tine de niste reguli elementare de decenta si bun gust".Pentru Gerd Tritschler, este mult mai important ce sta in spatele hainelor:
"Este important ca eu sa simt ca sunt imbracat adecvat la o intalnire, dar nu conteaza daca interlocutorul este imbracat business. Un interlocutor bine imbracat nu este neaparat si un partener bun de afaceri". Asta arata ca intalnirea de afaceri nu se termina odata cu prima impresie, din contra, modul de prezentare in timpul intalnirii reprezinta de fapt proba de foc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.