Cod de Guvernanta Corporativa 2011

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.77

nivel: Facultate

Din perspectiva Banca Comerciala Carpatica, Guvernanta Corporativa reprezinta ansamblul regulilor, sistemelor si proceselor implementate pentru a stabili relatia dintre actionari, management, clienti, angajati, furnizori si alte parti implicate in vederea cresterii performantei economice si, implicit, a valorii Bancii. Aceasta evidentiaza eficienta sistemelor de management si anume rolul Consiliul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cod de Guvernanta Corporativa 2011

Din perspectiva Banca Comerciala Carpatica, Guvernanta Corporativa reprezinta ansamblul regulilor, sistemelor si proceselor implementate pentru a stabili relatia dintre actionari, management, clienti, angajati, furnizori si alte parti implicate in vederea cresterii performantei economice si, implicit, a valorii Bancii. Aceasta evidentiaza eficienta sistemelor de management si anume rolul Consiliului de Supraveghere si cel al Directoratului, responsabilitatile si remunerarea membrilor acestora, credibilitatea situatiilor financiare si eficienta sistemului de control.

Avand in vedere dispozitiile art. 4 din Titlul VI al Codului Bursa deValori Bucuresti care prevad necesitatea adoptarii si conformarii cu principiile de guvernanta corporativa definite in Codul de Guvernanta Corporativa ("CGC"), Structura de guvernanta corporativa la nivelul institutiei noastre este descrisa in cele ce urmeaza. Documentul a fost aprobat si asumat de Consiliul de Supraveghere la data de 21.03.2011

SISTEMUL DE ADMINISTRARE Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au hotarat in Adunarea Generala a Actionarilor din 14 noiembrie 2009 schimbarea sistemului de administrare al Bancii din sistem unitar in sistem dualist, conducerea fiind asigurata de catre un Consiliu de Supraveghere si Directorat, pentru o administrare mai eficienta a institutiei si adaptarea la conditiile actuale de piata.

Consiliul de Supraveghere este organul statutar al Bancii responsabil pentru supravegherea si controlul Bancii, reprezentand structura administrativa ne-executiva. Organizarea si functionarea Consiliului de Supraveghere se realizeaza in baza Actului Constitutiv, a legilor aplicabile si a unui regulament propriu.

Consiliul de Supraveghere- supravegheaza activitatea Directoratului precum si respectarea prevederilor legale ale Actului Constitutiv si hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor in desfasurarea activitatii Bancii. Consiliul de Supraveghere are in subordine directa urmatoarele comitete de lucru, ale caror atributii, organizare si functionare sunt stabilite prin regulamente proprii: Comitetul de Audit, Comitetul de Remunerare si Nominalizare si Comitetul de Supraveghere a Riscului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.