Cobra Regala - Ophiophagus Hannah

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 7.61

nivel: Gimnaziu

Referat despre Cobra Regala - Ophiophagus Hannah
Cobra Regală este cel mai lung șarpe veninos din lume, cu o lungime de până la 6 m, cu o greutate de aproximativ 6 kg. Ea aparține de familia reptilelor numită Elapide. Ophiophagus Hannah, denumirea sa pe latină înseamnă "șarpele-mâncător de oameni". Cea mai mare Cobră Regală din lume se află la Grădina Zoologică din Londra, care are o lungim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cobra Regala - Ophiophagus Hannah

Referat despre Cobra Regala - Ophiophagus Hannah
Cobra Regală este cel mai lung șarpe veninos din lume, cu o lungime de până la 6 m, cu o greutate de aproximativ 6 kg. Ea aparține de familia reptilelor numită Elapide. Ophiophagus Hannah, denumirea sa pe latină înseamnă "șarpele-mâncător de oameni". Cea mai mare Cobră Regală din lume se află la Grădina Zoologică din Londra, care are o lungime de 5,7 m. În medie, durata de viață a unei Cobre Regale este de aproximativ 20 de ani. Cobra Regală este o specie pe cale de dispariție, datorită distrugerii pădurilor. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) apară această specie.

Vânătoarea
Ca și alți șerpi, cobra regală primește informații chimice (miros) prin intermediul limbii ei despicate. Poate sesiza deplasarea prăzii de la 100 m distanță. După injectarea veninului, cobra începe să înghită prada. Ca la orice șarpe, oasele maxilarului sunt conectate prin ligamente foarte flexibile, care-i permit șarpelui sa înghită animale mai mari ca el. Sunt capabile sa vâneze în orice moment al zilei, deși este rareori văzut pe timp de noapte.

Hrănirea
Deobicei, Cobra Regală mănâncă alți șerpi precum: Pitonul, Bungarus și Cobra Indiană dar și mici vertebrate, cum ar fi iguane, păsări, sau rozătoare.

Veninul
Veninul, care este compus din proteine și polipeptide, este produs în glandele salivare specializate, din spatele ochilor. Dintr-o singură mușcătură, șarpele poate injecta în pradă până la 8 ml de venin. Veninul este neurotoxic și astfel produce dureri, vedere neclară și somnolență, dacă este injectat intr-o vietate. La două minute după mușcătură se produce colapsul circulator iar victima intră în comă. Crucea Roșie din Thailanda si Centrala Institutul de Cercetare din India produc antivenin însă ambele sunt fabricate în cantități mici și nu sunt disponibile pe o scară largă.

Înmulțirea
Cobra Regală se înmulțește prin ouă. Femela face un depozit cu câte 20-40 ouă în pământul ce acționează ca un incubator. Femela stă de pază lângă ouă în caz că apare vreo amenințare.

Specii înrudite
Există peste 200 de specii de elapide găsite în întreaga lume, în afară de Antarctica și Europa. Toate sunt agresive și veninoase dar poate să difere în obiceiurile, comportamentul și aspectul lor. Cele mai cunoscute și importante specii de elapide sunt: Șarpele Coral, Mamba Neagră, Cobra Regală și Cobra
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.