Clopotnita de Ion Druta - Caracterizarea personajelor

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.39

nivel: Gimnaziu

Referat despre Clopotnita de Ion Druta - Caracterizarea personajelor
Horia
În aceasă operă ocupă locul personajului principal. Numele lui semnifică punctualitate și înțelegere. De către autor este caracterizat fiind un tinăr înalt și zdravăn,cu ochi blinzi și triști, împovarat de grijile unui sărman învățător din Bucovina.Avea multă tărie de caracter. De catre personaje Horia apare c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Clopotnita de Ion Druta - Caracterizarea personajelor

Referat despre Clopotnita de Ion Druta - Caracterizarea personajelor
Horia
În aceasă operă ocupă locul personajului principal. Numele lui semnifică punctualitate și înțelegere. De către autor este caracterizat fiind un tinăr înalt și zdravăn,cu ochi blinzi și triști, împovarat de grijile unui sărman învățător din Bucovina.Avea multă tărie de caracter. De catre personaje Horia apare ca ?el mai bun student la universitate și un bun cercetator al istorie. El a devenit un bun gospodar și soț pentru soția sa Jenea.

Autocaracterizarea:era mîndru ca avea 1,85 m,era tînăr și frumos.După aspectul fizic nu prea era îmbrăcat, purta niște vechituri.După calitățile morale era un bărbat inteligent ce iși iubea neamul.
Relația lui cu unele persoane era bună,de exemplu:cu Turcul care era mereu de sprijin,cu Jenea –care o stima ca pe o soție,si cu Balta,dar din cauza clopotniței au ajuns a fi dușmani. Dupa parerea mea Horia eun om inteligent dar față de soția sa a fost incorect,lăsînd ca dragostea lor să se stingă,pleca deseori fără să-i spună nimic.

Janet
Ocupă locul doi dupa Horia .Numele ei cu accent franțuzesc o arată ca o domnișoară deșteaptă,inteligentă și nebunatică. Autorul o caracterizează ca pe o fată sprintenă,smmolita,năntuță,cu coapsă frumos împletită,mers frumos îngîndurat,ochi căprui închiși ,păr lung si negru.
De personaje ? caracterizată o țigăncușă smolită,frumușică,șireată “un drac de fată” care topea inimile băieților și iși bătea joc de ei.Era cea mai bună eleva la franceză.

Calitățile sale morale sunt bine instruite de însuși ea. În școala relația ei cu băieții nu era prea bună,mulți incepeau s-o urască pentru ca-si bateau joc de ei,altii o iubeau din ce în ce mai mult.Era în relații bune cu profesorul ei de franceză.Lui Horia i-a devenit soțit.
Dupa parerea mea Jenea era o fata extraordinara,intru cit putea sa-i pună pe toți la punct,astfel se respecta pe ea insuși.

Turcul
El ocupa un rol secundar in operă.El e profesor de istorie și un bun prieten a lui Horia. Numele semnifică salvarie,dorința de a munci. Autorul îl caracterizează fiind un bărbat înalt cu umeri mari. Hori ail caracterizează josuț,smolit,rotunjor,semana cu o taciune fierbinte scos din vatră, pe care soarta îl aruncă dintr-o palmă în alta.Avea îndemnare și preicepere cu nemiluita.La cei 30 de ani el știa să are,să semene,știa a curăți via,a pune pătlagele la murat,putea fi zidar și timplar la nevoie.

Avea celebra tactică țărăneasca-intr-un sfert de ora era în stare să-ți freze și să descifreze o viață de om.Era prea dur pentru a preda istorie la universitate,ar fi fost un bun brigadir. Era un savant cu planuri năstrușnice,fizic arăta ca un om de la țară. Calitățile morale erau logice,era convingător,avea o relație bună cu Horia,se destăinuiau unu altuia și de dragostte și de viață.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.