Clinica cancerului de colon CRC

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

Hemoragiile digestive superioare - pot fi acute sau mai frecvent cronice. Sangerarile acute se manifesta diferit in functie de localizarea tumorii care s-a ulcerat. In cazul neoplasmelor de colon distal si de rect, hemoragia se manifesta ca rectoragie - sange rosu amestecat cu materii fecale sau izolat la inceputul scaunului, fie ca hematochezie - emisia de sange partial digerat de aspect rosu-ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Clinica cancerului de colon CRC

Hemoragiile digestive superioare - pot fi acute sau mai frecvent cronice. Sangerarile acute se manifesta diferit in functie de localizarea tumorii care s-a ulcerat. In cazul neoplasmelor de colon distal si de rect, hemoragia se manifesta ca rectoragie - sange rosu amestecat cu materii fecale sau izolat la inceputul scaunului, fie ca hematochezie - emisia de sange partial digerat de aspect rosu-caramiziu.

In tumorile stenozante de cec si ascendent, ca urmare a stagnarii intralumenare a sangelui, hemoragia se poate exterioriza si sub forma de melena. Sangerarile cronice sunt mai rar macroscopice, cel mai adesea avand un caracter ocult si determina aparitia anemiei hipocrome microcitare. Ocluzia intestinala incompleta - constituie una din complicatiile majore ale cancerului de colon. Se manifesta sub forma de dureri intense insotite de balonari ale segmentului supraiacent leziunii, zgomote hidroaerice si eventual accentuarea peristaltismului.

Masa tumorala palpabila este identificata relativ tarziu in situatia dezvoltarii predominent intraparietale si extracolonice. Este dura, neregulata, mata, un caracter distinctiv il reprezinta neoplasmul de colon transvers la care masa palpabila poate fi mobila.3. Semnele si simptomele generale nespecifice - apar deobicei tardiv in evolutia cancerului de colon. Starea generala a pacientului este mult timp nealterata, astenia si anorexia caracterizand stadiile avansate. Scaderea in greutate, desi prezenta la 2/3 din pacienti este in general nesemnificativa. Febra apare in cancerele cu necroza intinsa si cele cu obstrucsii incomplete traducand infectia supraadaugata. Paloarea cutaneomucoasa este intalnita la pacientii cu sangerari oculte sau microscopice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.