Claude Aubry

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.68

nivel: Liceu

In afara de aceste posturi in cadrul bibliotecilor, ocupa si functii in asociatii culturale si profesionale la Institutul Canadian al filmului, Asociatia de autori canadieni, Literatura pentru copii. A activat totodata in numeroase asociatii de bibliotecari si scriitori : a fost presedinte al Fundatiei scriitorilor canadieni, director al Federatiei Regionale a Bibliotecilor din Ontario, presedint[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Claude Aubry

In afara de aceste posturi in cadrul bibliotecilor, ocupa si functii in asociatii culturale si profesionale la Institutul Canadian al filmului, Asociatia de autori canadieni, Literatura pentru copii. A activat totodata in numeroase asociatii de bibliotecari si scriitori : a fost presedinte al Fundatiei scriitorilor canadieni, director al Federatiei Regionale a Bibliotecilor din Ontario, presedinte al Asociatiei canadiano-franceze a bibliotecilor de limba franceza, presedinte al Asociatiei Bibliotecarilor din Ottawa, vice-presedinte al Asociatiei bibliotecilor canadiene.

Primele sale povesti apar in Le Jour, in 1944 aparandu-i culegerea La Vengeance des hommes de bonne volonte / Razbunarea oamenilor de buna credinta, pentru care primeste Premiul Provinciei Quebec, iar in 1960 primeste premiul "Litterature Jeunesse", pentru Les Iles du roi Maha Maha II / Insulele regelui Maha Maha al II-lea. In 1974 a fost decorat cu Ordinul Canadei.

In Le Violon magique et Autres Legendes du Canada francais / Vioara magica si Alte Legende din Canada franceza regasim povestiri cu titluri evocatoare : La Cloche de Caughnawaga / Clopotul din Caughnawaga sau Le Violon magique / Vioara magica, incercand sa recupereze, dintr-un repertoriu deja relatat de autorii canadiano-francezi, "legende diabolice", un exemplu fiind legenda strainului. (SGD)
OPERA - C A R T E - P E N T R U - T I N E R I : La Vengeance des hommes de bonne volonte, 1944; Le Loup de Noel, 1962; Le Canoe d'argent, 1965; Miroirs deformants, 1945; Les Iles du roi Maha Maha II AŠ conte fantaisiste canadien >>, 1960
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.