Clasificarea spitalelor - un document de discutie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

In al doilea rand, explicam de ce este necesar sa avem tipuri diferite de servicii in diferite locatii: cateva servicii trebuie sa fie concentrate doar in anumite locatii. Si ceea ce este deosebit de important, serviciile care necesita tehnologie simpla si acces frecvent al majoritatii pacientilor trebuie sa fie dispersate. Totusi, serviciile care necesita tehnologie de ultima generatie utilizate [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Clasificarea spitalelor - un document de discutie

In al doilea rand, explicam de ce este necesar sa avem tipuri diferite de servicii in diferite locatii: cateva servicii trebuie sa fie concentrate doar in anumite locatii. Si ceea ce este deosebit de important, serviciile care necesita tehnologie simpla si acces frecvent al majoritatii pacientilor trebuie sa fie dispersate. Totusi, serviciile care necesita tehnologie de ultima generatie utilizate rar trebuie sa fie concentrate pentru realizeaza economii si cresterea calitatii ingrijirilor.

Aceasta conduce la a treia idee: ca unitatile medicale trebuie sa lucreze impreuna, daca vor sa furnizeze servicii cost-eficiente. Cetatenii trebuie sa primeasca servicii de la mai mult decat o singura unitate sanitara, fie pentru ca au mai multe probleme de sanatate sau pentru ca o singura problema este mai bine tratata in mai multe unitati. Noi numim acest mod de lucru "retea". Unitatile sanitare care lucreaza impreuna formeaza o "retea".

In sfarsit, cea de-a patra idee legata de clasificarea unitatilor sanitare: un proces de clasificare a unitatilor in functie de rolurile si functiile pe care trebuie sa le aiba in cadrul retelei. Pe scurt, explicam ca procesul de clasificare a spitalelor are ca scop definirea capacitatii spitalelor (cate servicii trebuie furnizate pe fiecare categorie de spital). Prin clasificarea unitatilor sanitare, e mai usor de luat hotararea legata de capacitatea lor.

In Partea 3 sunt descrise diferite moduri de specificare a capacitatii si functiilor spitalelor. Pana acum s-a realizat acest lucru in ceea ce priveste numarul de paturi pe tipuri de spitale, dar noi vrem sa subliniem ca cele mai bine administrate sisteme sanitare folosesc volumul pacientilor pe tipuri de pacienti - ceea ce poarta denumirea de volume de pacienti pe cazuri specifice. Din analiza dovezilor privind relatiile dintre volumele de pacienti pe cazuri specifice si cresterea eficientei, calitatii serviciilor si accesibilitatii, s-a observat ca volumele mai mari au fost asociate cu economii si cu cresteri calitative,

dar relatiile sunt deficitare pentru aproape toate cazurile, cu exceptia catorva tipuri de cazuri cu risc mare sau cu costuri ridicate. De asemenea, au condus si la reducerea accesului egal. Am ajuns la concluzia ca un grad de specializare a functiilor spitalelor este esential. Cu toate acestea, nici un model simplu nu va fi adecvat. Experientele din alte tari arata ca este usor sa faci greseli - petrecand prea mult timp pentru realizarea de planuri nationale si prea putin timp pentru a conferi puterea medicilor sa-si imbunatateasca propria activitate, sa infiintezi spitale mai mari, care nu pot fi administrate eficient si sa se inchida spitalele care nu ar fi trebuit inchise.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.