Clasificarea si procesul tehnologic de confectionare al imbracamintei

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Bluza de pijama model M5 face parte din categoria articolelor de vestimentatie cu sprijin pe umeri.Bluza de pijama este un articol de lenjerie indispensabil omului modern.
Acest produs cu sprijin pe umeri se compune din fata si spate care la linia terminala prezinta un tighel simplu.Bluza de pijama model M5 are o croiala chimono caracterizata prin faptul ca maneca face corp comun cu fata r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Clasificarea si procesul tehnologic de confectionare al imbracamintei

Bluza de pijama model M5 face parte din categoria articolelor de vestimentatie cu sprijin pe umeri.Bluza de pijama este un articol de lenjerie indispensabil omului modern.
Acest produs cu sprijin pe umeri se compune din fata si spate care la linia terminala prezinta un tighel simplu.Bluza de pijama model M5 are o croiala chimono caracterizata prin faptul ca maneca face corp comun cu fata respectiv spatele acesteia.
La partea superioara a fetei se identifica prezenta unui decolteu rotunjit.

Decolteul se defineste prin aplicarea unei benzi textile pe partea exterioara si interioara a produsului, iar la partea superioara decolteul prezinta incretituri.
Din punct de vedere tehnologic operatiile procesului tehnologic de confectionare a bluzei de pijama model M5 sunt operatii de prelucrare a detalilor de asamblare a acestora si de finisare a produsului.
Cusaturile folosite la confectionare a produsului sunt cusaturi de surfilat, de surfilat-incheiat si de tighelire.

Rolul principal in componenta unui obiect vestimentar il indeplineste materialul de baza.
Materialul de baza se numeste materialul care indeplineste functia principala la produs si este intrebuintat la confectionarea produsului.
Exceptii apar la anumite produse cum ar fi:
-pardesie pentru ploaie sau bluze de vant unde materialul de baza poate fi utilizat si pentru dublarea acestuia,avand in acest caz si rol de captuseala (sau de material auxiliar).

Pentru confectionarea imbracamintei se pot folosi diferite materiale de baza,acestea fiind in functie de produse (jachete, pardesie, rochii) si de destinatia pe care o are produsul confectionat in procesul purtari(imbracaminte de seara, de lucru).
Tesaturile sunt materiale textile obtinute prin incrucisarea firelor textile.Ca urmare a modului de realizare, tesaturile prezinta o buna stabilitate si rezistenta la purtare.Industria de textile din tara noastra realizeaza o diversitate de tesaturi care sunt utilizate pentru confectionarea imbracamintei cat si pentru alte destinatii.
Tesaturile de bumbac sunt in general tesaturi usoare care se produc pe latimi de 70, 80 si 90 cm si se pliaza sau baloteaza pe intreaga latime.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.