Clasificarea comenzilor numerice

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.94

nivel: Liceu

Echipamentele cu bucla de reactie, (fig. 10.9), sunt cunoscute si sub denumirea de echipamente de comnda numerica cu circuit informational inchis - stabilesc o legatura informationala cu masina-unealta in ambele sensuri; in plus, fata de cazul precedent, mai exista o legatura intre pozitia elementului actionat si echipamentul de comanda numerica, legatura numita bucla de reactie si care este reali[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Clasificarea comenzilor numerice

Echipamentele cu bucla de reactie, (fig. 10.9), sunt cunoscute si sub denumirea de echipamente de comnda numerica cu circuit informational inchis - stabilesc o legatura informationala cu masina-unealta in ambele sensuri; in plus, fata de cazul precedent, mai exista o legatura intre pozitia elementului actionat si echipamentul de comanda numerica, legatura numita bucla de reactie si care este realizata prin intermediul sistemului de masurare (SM).

Sistemul de masurare (SM) determina pozitia elementului actionat, stabilind marimea de iesire e, care este transmisa echipamentului sub forma marimii de reactie r, aceasta fiind comparata cu marimea de intrare (de referinta) i. La coincidenta celor doua marimi se opreste actionarea echipamentului electronic.Acest sistem este folosit pentru conducerea unei singure masini-unelte - calculatorul electronic Echipamentele de tip CNC utilizeaza calculatoare de capacitate mica (minicalculatoare) pentru comanda unei masini-unelte sau a mai multor masini-unelte identice pe care se executa aceleasi operatii.

Sistemele CNC au in componenta: minicalculatorul, interfata (legatura minicalculatorului cu masina-unealta), cititorul de banda, programul de comanda, blocul de comanda adaptiv, blocul pentru masurarea erorilor cinematice.d2 - Sisteme DNC (Direct Numerical Control) Utilizeaza calculatoare electronice de capacitate mare pentru comanda centralizata a unui grup de masini-unelte cu comanda numerica.
Comanda directa se refera atat la comanda propriu-zisa a masinii-unelte, cat si la realizarea altor functii cum ar fi:

programarea automata a pieselor, supravegherea masinii-unelte, corectia programelor piesa, functii legate de organizarea si planificarea procesului de fabricatie s.a. La aceste sisteme de comanda, un mare avantaj il constituie eliminarea cititorului de banda, element slab al echipamentelor de comanda numerica. Sistemele DNC cuprind urmatoarele: sistemul de programe standard si specializate (elaborate de fabricantul calculatorului) si programele piesa, elaborate de utilizatorul masinii-unelte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.