Cladiri civile

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

Acestea se desfasoara avand la baza experienta unei anumite perioade si in primul rand sunt reglementate conditiile cu caracter tehnic, care in ansamblu alcatuiesc prescriptiile tehnice in constructii.
Inginerul constructor, indiferent de domeniul in care lucreaza (cercetare, productie, exploatare), trebuie sa cunoasca si sa aplice si chiar sa contribuie la perfectionarea continua a prescri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cladiri civile

Acestea se desfasoara avand la baza experienta unei anumite perioade si in primul rand sunt reglementate conditiile cu caracter tehnic, care in ansamblu alcatuiesc prescriptiile tehnice in constructii.
Inginerul constructor, indiferent de domeniul in care lucreaza (cercetare, productie, exploatare), trebuie sa cunoasca si sa aplice si chiar sa contribuie la perfectionarea continua a prescriptiilor tehnice.
Standardul sau STAS-ul este prescriptia tehnica ce stabileste caracteristicile materialelor si instalatiilor aferente constructiilor.

Stabileste principiile de baza pentru proiectare, executie si receptie, a caror aplicare este obligatorie. Pe plan international se elaboreaza prescriptii asemanatoare de catre Organizatia Internationala de Standardizare (ISO).Norma interna este o prescriptie care prescrie caracteristicile materialelor de constructii uzinate nereglementate prin standarde.Normativul completeaza si detaliaza elementele din standarde sau norme interne, indicand aplicarea acestora in cazuri concrete.

Instructiuni tehnice aduc precizari suplimentare standardelor si normativelor si reglementeaza unele aspecte tehnice cu obiectiv restrans.Conditiile tehnice speciale completeaza instructiunile tehnice ale anumitor lucrari.Fisele tehnologice stabilesc modul de organizare al diferitelor procese de lucru la executia lucrarilor.
Proiectele tip cuprind documentatia tehnico-economica necesara executiei constructiilor tip.Cataloagele tip cuprind elemente si detalii pentru prefabricatele tipizate si alte elemente de constructii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.