Cladiri avangardiste

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.49

nivel: Liceu

Referat despre Cladiri avangardiste
National Theatre este construit în centrul vechi al capitalei, în apropiere de Piața Tienanmen, și au existat numeroase discuții referitoare la neconcordanța dintre această clădire avangardistă și zona în care se află.

Arhitecții au trebuit chiar, la ordinul autorităților chineze, să coboare fundația clădirii cu mai mult de un metru, chiar [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cladiri avangardiste

Referat despre Cladiri avangardiste
National Theatre este construit în centrul vechi al capitalei, în apropiere de Piața Tienanmen, și au existat numeroase discuții referitoare la neconcordanța dintre această clădire avangardistă și zona în care se află.

Arhitecții au trebuit chiar, la ordinul autorităților chineze, să coboare fundația clădirii cu mai mult de un metru, chiar dacă fusese terminată deja, pentru că structura era mai înaltă decât celelalte imobile din centrul vechi al Beijingului.

National Grand Theatre are forma unui ou, întreaga suprafață este acoperită de plăci metalice, structura este înconjurată de un lac artificial iar intrarea se face printr-un pasaj subteran. Pentru ridicarea acestei clădiri a fost nevoie de 360 milioane de dolari.

Burj Al Arab
Burj Dubai
Cel mai înalt zgârie-nor din lume. Nu este încă terminat, însă Burj Dubai oferă deja o perspectivă spectaculoasă.

Dubai Towers
Hotel Sofitel (Tokio)
Hotelul Sofitel - este inspirat din templele tradiționale ale Japoniei.

Casa care dansează
“Casa care dansează” - se află la Praga. A fost proiectată de un architect canadian, împreună cu unul ceh. Construcția ei a durat doi ani și a fost inaugurată în 1996. Se pare că a fost inspirată din dansul lui Fred Astaire, dând senzația de unduire, dar este perfect gândită pentru a se locui în ea.

Wonderworks
“Wonderworks” sau, dacă o priviți cu atenție, „Casa cu fundu-n sus” se află în SUA (Florida) și atrage mii de turiști în fiecare an. În ea își au sediu peste o sută de locuri de joacă interactive.

Clădirea robot
„Clădirea robot” - nu este altceva decât sediul Băncii Asia din Bankonk (Thailanda). A fost inaugurată în 1985, imaginea sa de robot fiind o dorință a bancherilor care au vrut să exprime astfel modernizarea sistemului bancar în era computerelor.

Clădirea Ripley
“Clădirea Ripley” - deși pare o dovadă a vreunui cutremur, ea este sigură pentru locuire. A fost gândită de fondatorul ziarelor „Ripley’s Believe it or not”, care a lăsat prin testament dorința sa de a fi construită o clădire în acest stil care să amintească de marele cutremur (8 grade pe scara Richter) întâmplat în 1812.

Casa 135 de grade
“Casa 135 de grade” - numele ei vine de la înclinația pe care o are cu solul (de altfel, nu are un nume oficial). Nu este sediul vreunei instituții, ci, pur și simplu, este o clădire de locuințe. Unde altundeva, decât în Japonia.

Clădirea pe piloni Astra
„Clădirea pe piloni Astra” era sediul fabricii de bere Astra, din orașul german Hamburg. Etajele ei puteau urca sau coborî în jurul unui ax central. Construcția nu mai există acum: a fost cumpărată la un moment dat de o fabrică de răcoritoare, iar acum, pe locul ei, este parcarea respectivei companii.

Casa strâmbată
„Casa strâmbată” nu e o iluzie optică, ci o clădire componentă a unui shopping center din Sopot (Polonia). A fost construită de arhitectul polonez Szotynscy Zaleski și inaugurată în anul 2004.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.