Citologie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

1) INTEGRALITATEA consta in faptul ca, desi sistemul celular este alcatuit din numeroase elemente componente, el se comporta fata de mediu ca un intreg, ca un tot, mentinandu-si existenta mai mult sau mai putin indelungat. Integralitatea apare ca rezultat al diferentierii, al specializarii structural-functionale ale partilor componente. Cu cat diferentierea, specializarea acestora este mai puterni[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Citologie

1) INTEGRALITATEA consta in faptul ca, desi sistemul celular este alcatuit din numeroase elemente componente, el se comporta fata de mediu ca un intreg, ca un tot, mentinandu-si existenta mai mult sau mai putin indelungat. Integralitatea apare ca rezultat al diferentierii, al specializarii structural-functionale ale partilor componente. Cu cat diferentierea, specializarea acestora este mai puternica, cu atat interdependenta lor va fi mai mare, iar integralitatea mai accentuata.

2) AUTOCONSERVAREA, ea reprezinta capacitatea de a extrage si a utiliza materia si energia din mediul exterior pentru sinteze de produsi proprii. Autoconservarea se realizeaza prin metabolism = totalitatea transformarilor care au loc in celula, in urma schimburilor de materie si energie cu mediul. Aceste transformari se pot desfasura in sens anabolic (asimilatie) - integrarea substantelor si energiei in biostructura celulei si catabolic (dezasimilatie) - degradarea unor constituenti celulari, eliberare consecutiva de energie si eliminarea substantelor rezultate.

In felul acesta, materia vie celulara se reinnoieste continuu, se automodifica periodic in anumite limite de normalitate, insa ea are capacitatea sa revina la identitatea ei veche. Atunci cand acest lucru nu se mai poate realiza, celula imbatraneste si apoi moare (= alterarea structurii, a informatiei genetice).
3) AUTOREGLAREA este insusirea tuturor sistemelor biologice, deci si a sistemului celular, de a-si mentine integralitatea printr-un control automat determinat prin insasi structura si functiile acesteia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.