Cititi etichetele

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

UI, RE, mg, mcg -- putin inseamna uneori mult! Terminologia utilizata in masurarea activitatii vitaminelor nu este atat de dificila pe cat vi s-ar putea parea. Vitaminele liposolubile (A, D, E si K) se masoara in mod obisnuit in Unitati Internationale (UI). Cu cativa ani in urma insa, un comitet de experti al FAO/OMS a decis sa schimbe unitatile de masura pentru vitamina A, inlocuind Unitatile Int[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cititi etichetele

UI, RE, mg, mcg -- putin inseamna uneori mult! Terminologia utilizata in masurarea activitatii vitaminelor nu este atat de dificila pe cat vi s-ar putea parea. Vitaminele liposolubile (A, D, E si K) se masoara in mod obisnuit in Unitati Internationale (UI). Cu cativa ani in urma insa, un comitet de experti al FAO/OMS a decis sa schimbe unitatile de masura pentru vitamina A, inlocuind Unitatile Internationale cu Echivalenti Retinol (RE); acestia semnifica greutatea echivalenta de retinol absorbit si convertit in mod real.

Datorita acestui fapt, cantitatile exprimate in Echivalenti Retinol sunt de aproximativ cinci ori mai mici decat cele masurate in Unitati Internationale. De exemplu, dozele recomandate pentru un barbat adult intre douazeci si trei si cincizeci de ani vor fi de 5000 UI, respectiv 1000 RE; in mod similar, pentru femei, doza recomandata exprimata in UI va fi 4000, iar in RE -- doar 800.

Majoritatea celorlalte vitamine si minerale se masoara in miligrame (mg) si micrograme (mcg). Tabelul care urmeaza poate constitui un ghid util pentru a va familiariza cu sistemul de masura si dozare a vitaminelor.

Sistemul britanic
16 uncii = 1 livra
7000 drame = 1 livra
453,6 grame = 1 livra
1 uncie = 437,5 drame (unitate de masura farmaceutica)
1 uncie = 28,35 grame
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.