Ciresarii volumul 1

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.00

nivel: Liceu

Referat despre Ciresarii volumul 1
Dan,Victor si Ursu au mers la Maria pentru a gasi o solutie cu barca,pentru ca in pestera aveau nevoie de o barca.Dupa putin timp au venit si Ionel si Lucia(in sfarsit erau toti Ciresarii).

Acestia au gasit solutia in barca lui Petrachescu.Ii propun o inchiriere dar el spune ca numai in august poate. Tic a mers de aceasta data la mos Timoft[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ciresarii volumul 1

Referat despre Ciresarii volumul 1
Dan,Victor si Ursu au mers la Maria pentru a gasi o solutie cu barca,pentru ca in pestera aveau nevoie de o barca.Dupa putin timp au venit si Ionel si Lucia(in sfarsit erau toti Ciresarii).

Acestia au gasit solutia in barca lui Petrachescu.Ii propun o inchiriere dar el spune ca numai in august poate. Tic a mers de aceasta data la mos Timofte pentru a-i spune un basm. Acesta i-a spus basmul,iar in acest basm era vorba despre o cutie fermecata care te facea sa dispari,la care micul baiat visa de atunci.

Urmatoarea zi,se pornesc la Pestera Neagra facand un popas.Au dat de doua drumuri intre care trebuiau sa aleaga.Au intalnit doi ciobani care i-au sfatuit sa se duca pe drumul din dreapta care va lua mai multe ceasuri dar care e mai sigur. Ei au votat,insa aproape toti vroiau sa mearga pe drumul din stanga care era mai scurt.

Au poposit la 500 de metri de pestera.Tic si cainele sau au mers si ei la pestera dar pe celalalt drum.In noapte s-au ratacit,pentru ca s-au abatut de la de la drumul principal,voind sa-l scurteze.

Ciresarii au pornit in cautarea lui.Tic a ajuns la foc unde Ionel il intampina si i-a dat de mancare.Cand au venit ceilalti ciresari si l-au vazut au fost socati si lau intrebat daca a plecat de acasa cu voie sau fara voie.Au ajuns la concluzia ca a plecat cu voie.Sau hotarat sa-l ia si pe el in expeditie.

Au tras la sorti si soarta a hotarat ca Ionel,Tic,Victor si Maria sa intre in pestera iar Lucia,Dan si Ursu sa stea afara. Nu mult dupa intrarea in pestera au dat de un lac pe care l-au trecut urmand sa gaseasca paraiasul care i-a scapat de toate grijile.

Mai tarziu au dat de o cutiuta si doua mucuri de tigara care ii cam nelinisti.Ei au ajuns la concluzia ca inaintea lor si nu de mult au mai trecut cel putin doua persoane. Ursu a plecat pe urmele calului de sah.In drumul sau il intalneste pe Petrachescu.Cand il vede pe baiat,nerecunoscandu-l,si-a indeptat pusca spre el.Acestuia i-a stat inima in loc dar,amintindu-si de faima lui ,se linisti si il saluta.Petrachescu i-a spus ca,daca nu era el dobora vreo trei becate.El ii mai spune ca aici sunt multe pericole si duhuri.

Baiatul i-a zis ca seamana cu unul Buridan.Petrachescu a spus ca va intreba el pe cineva si tot va afla cine e Buridan .Partenerul sau i-a spus ca mai bine sa nu intrebe spunandu-i ca Buridan este un magar.Cand a auzit s-a enervat si a spus ca baiatul trebuie pedepsit.

Cand a ajuns baiatul la prietenii sai i-a vazut trudind de zor la aparat.Le-a povestit ce a facut cu Petrachescu.Dupa ce au terminat aparatul s-au uitat la ceas si au remarcat ca trecuse aproape un ceas de cand trebuiau sa inceapa transmisia. Au putut intr-un sfarsit sa vorbeasca transmitandu-si diferite informatii despre Petrachescu.

Cei din pestera trecura in al doilea lac si il trecura slujindu-se de pluta.Acest salon era modificat mult,poate cel mai mult,pentru ca harta arata un lac mai mic decat primul dar acesta se facuse mai mare decat primu,aceasta fiind cea mai mare schimbare dintre toate pe care le vazusera.

Tic a mai gasit pe celalalt lac un smoc de tigara.Ionel a devenit foarte tacut si rar mai bolborasea cate ceva.Tic era insa in cautare si-si cauta cutia vrajita.Victor cauta si el "ceva" parca ceva ce a lasat de mult acolo,Maria insa nu cauta nimic.Ea se plimba visatoare.Victor a mai gasit o tigara fumata pe jumatate.Acestia intrara la banuieli la sfarsit ajungand la concluzia ca Petrachescu este unul dintre vizitatori.Ajung la ultimul salon si totusi nu gasesc nici o barca .Gasesc doar un lac intins si niste pereti ca niste perdele(unde ar putea fi o buna ascunzatoare pentru cutia fermecata).
Victor le spune prietenilor lui ca el crde ca pestera nu se termina aici.Acest lucru ii inspaimanta pe ciresari.

Datorita faptului ca apa nu se scurgea prin cotloane,nici unul nu o suge,nici urma de involburare si nici o dara de de spuma la gura cotloanelor,si totusi apa trebuia sa se scurga undeva..Victor s-a pus pe barca hotarandu-se sa verifice daca pestera se mai continua.

Trecusera metri si zeci de metri pana cand ciresarii simtira advertismentul pentru tragere a funiei.Toti trag funia si vad incremeniti ca Victor nu se afla pe barca.Simtira cum li se cuorinde spaima,pana cand Tic descoperi un bolovan pe care se afla un bilet.,in care baiatul ii indemna sa vina si ei pe celalalt mal,pentru ca pestera nu se sfarsise.

Maria a fost urmatoarea care a plecat cu bagajele .Urmatorul a fost Ionel si chiar dupa el Tombi si Tic.Fara sa-si dea seama ciresarii au lasat franghia ,iar Tombi cu pluta s-au dus intr-o cascada.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.