Ciresarii vol 1 - Cavalerii florii de cires

1x punct

categorie: Romana

nota: 8.18

nivel: Gimnaziu

Aici se povesteste expeditia celor sase ciresari, dar in timp au devenit sapte.Ei se numeau: Dan, Ursu(Teodoru Teodor), Victor, Ionel, Tic, Maria si Lucia .Ei își fac planuri pentru a pleca într-o expediție ștințifică la Peștera Neagră ,la inceputul vacantei de vara.Aceasta expeditie era planificata de mult,iar ciresarii se pregatisera din timp. peștera nu a fost foarte des explorată de nimeni as[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ciresarii vol 1 - Cavalerii florii de cires

Aici se povesteste expeditia celor sase ciresari, dar in timp au devenit sapte.Ei se numeau: Dan, Ursu(Teodoru Teodor), Victor, Ionel, Tic, Maria si Lucia .Ei își fac planuri pentru a pleca într-o expediție ștințifică la Peștera Neagră ,la inceputul vacantei de vara.Aceasta expeditie era planificata de mult,iar ciresarii se pregatisera din timp. peștera nu a fost foarte des explorată de nimeni asa ca emotile descoperirii lor cresteau pe zi ce trece, iar intemeierea unei harti a pesterii de catre niste copii va ramane cu siguranta in memoria satului si mai ales a scolii alaturi de un celebru extemporal la matematica.

In ultima lor ora de geografie și naturale a fost foarte folositoare, deoarece s-a discutat despre lumea peșterilor. Cireșarii au luat notițe și au schimbat bilete între ei toată ora, în Alfabetul Morse. Sergiu, care stătea în spatele lui Victor a copiat tot ce a scris el deși nu înțelegea nimic.
Mai târziu, acasă, Tic încerca s-o convingă pe sora lui, Maria, să-i spună taina Cireșarilor, dar fata cu cozi negre nu se lăsa înduplecată. Peste câteva clipe, au apărut Dan, Victor și Ursu. Dându-și seama că prichindelul în spionează, Dan îl trimite pe Tic la Moș Timofte. Acesta însă nu pleacă, deoarece pe poartă au intrat Ionel și Lucia, care aveau noutăți. Tocmai au terminat de construit două aparate T.F.F, simple, portabile cu care puteau comunica în peșteră.

O problemă a rămas totuși nerezolvată: cum vor traversa râurile și lacurile subterane? Dan le-a dat o idee: Petrăchescu, vânătorul, aveau o barcă de cauciuc, dar știau bine că nu le-o va da, așa că au renunțat.
Tic a renunțat să-i mai spioneze pe Cireșari și a plecat la Moș Timofte în căutare de un basm grozav cu care să-i uimească pe toți la școală. Moș Timofte ținea mult la prichindelul ciufulit, așa că i-a spus o poveste despre o cutie vrăjită.
Ultima zi de școală: premierea elevilor în amfiteatrul liceului. Cele două premii speciale, cel de Onoare și cel Bombă, au fost acordate lui Victor și Ursu.

Seara, Cireșarii erau în parcul orașului. Deodată, Maria l-a zărit pe Petrăchescu și au mers la el cu speranța că-l vor convinge să le dea barca, însă fără succes.
Acasă, prichindelul cârn a aflat de expediția științifică a Cireșarilor, însă nu avea voie să meargă. L-a rugat pe Moș Timofte să-l ajute. Tatăl lui Tic l-a ascultat pe paznicul liceului și l-a lăsat pe Tic să plece.
A doua zi, dis-de-dimineață, Cireșarii au plecat, lăsându-l pe prichindel în urmă. Acesta l-a luat pe Țombi, și au plecat spre Peștera Neagră.
În drumul lor, Cireșarii au făcut un popas. Ursu l-a zărit pe Tic și i-a lăsat mâncare și un bilet. Cu toate acestea, prichindelul s-a rătăcit.
Ciresarii ajung cu bine la pestera, dar Tic si Tombi s-au ratacit in padure. Ursu l-a gasit pe Tic si Maria sora lui Tic s-a bucurat foarte tare.

A doua zi, s-au despărțit în două grupe. Prima grupă: Ionel, Victor, Maria și Tic, care urma să intre în peșteră, iar a doua grupă: Ursu, Dan și Lucia care trebuia să urce pe coama peșterii și să-i anunțe pe cei din peșteră de orice cutremur sau prăbușire.
A doua zi, Cireșarii s-au despărțit. Prima grupă a intrat în peșteră. Toți au fost uimiți de frumusețea stalactitelor și stalagmitelor. După scurt timp au ajuns la primul lac care era foarte adânc. Au construit o plută din bârne, iar Victor a hotărât să meargă el primul, apoi au traversat toți. Au mers de-a lungul râului mai mult timp, până ce Tic a găsit o cutie de sardele, două mucuri de țigară.

Ionel s-a pregătit pentru a lua legătura cu Cireșarii soarelui. Aceștia le-au spus că s-au întânlnit cu Petrăchescu, care vroia, prima oară, să-l împuște pe Ursu. Apoi și-au urat “Noroc bun” până la următoarea emisie. Intalnirea cu Petrechescu a ciresarii soarelui ii nelinisti pe ceilalti mai ales pe Victor, care era nedumerit si se gandea la diferite posibilitati ca cineva sa lase intr-o pestera neexploatata asa ceva.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.