Ciresarii - Drum bun, ciresari!

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.98

nivel: Liceu

Ionel a fost lasat de parinti sa plece in Delta Dunarii pentru a-l gasi pe supravietuitorul naufragiului.Ajuns in delta,baiatul l-a gasit pe pescar cu care a discutat ore in sir.Pescarul l-a invitat pe Ionel sa faca o plimbare cu barca in delta.Acolo,baiatul a vazut doua coloane de marmura extraordinar de frumoase. Ionel a presupus ca in acea zona se afla un palat.Cu ocazia acestei descoperiri,b[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ciresarii - Drum bun, ciresari!

Ionel a fost lasat de parinti sa plece in Delta Dunarii pentru a-l gasi pe supravietuitorul naufragiului.Ajuns in delta,baiatul l-a gasit pe pescar cu care a discutat ore in sir.Pescarul l-a invitat pe Ionel sa faca o plimbare cu barca in delta.Acolo,baiatul a vazut doua coloane de marmura extraordinar de frumoase. Ionel a presupus ca in acea zona se afla un palat.Cu ocazia acestei descoperiri,baiatul le-a trimis o telegrama celorlalti ciresari pentru a veni pe litoral.

Toti ciresarii si-au facut bagajele pentru a pleca pe litoral in afara de Tic care credea ca este o farsa.Din aceasta cauza,Tic a ramas acasa iar ceilalti ciresari au plecat la Marea Neagra. Ajunsi acolo,ciresarii nu l-au gasit pe Ionel asa ca si-au instalat corturile intr-un loc numit "La ochiuri".Ionel le-a mai trimis o telegrama foarte importanta ciresarilor dar acestia se aflau deja pe lioral.Insa,Tic a gasit telegrama la Victor acasa asa ca s-a hotarat sa mearga si el pe litoral.

Ionel i-a gasit in cele din urma pe ciresari.Acesta le-a povestit descoperirea pe care a facut-o.Dupa ce Ionel le-a istorisit intamplarea,ciresarii credeau ca exista un palat pe care l-au numit "Palatul de clestar".Dimineata urmatoare a sosit si Tic "La ochiuri".Ciresarii s-au impartit in trei grupe pentru a descoperi palatul: Ursu si Tic se duc la Valurele pentru a-l gasi pe un pescar pe nume mos Albu,iar Victor si Ionel se duc la Dunarel pentru a-l gasi pe mos Eftimie,iar Dan,Maria si Lucia raman la corturi.

Ajunsi la Valurele,Ursu si Tic afla ca mos Albu se afla la Dunarel.Tot la Valurele Ursu l-a salvat pe Tic dintr-un vartej din Dunare.Victor si Ionel afla ca mos Eftimie se afla la Valurele.Ursu si Tic se intalnesc in cele din urma cu Victor si Ionel.Cei patru ciresari pleaca impreuna si discuta cu mos Albu si cu mos Eftimie.Ei afla ca naufragiul a avut loc intr-o zona numita "Gorganul".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.