Circulatia turistica

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.65

nivel: Facultate

Una din cele mai uzuale clasificari ale turismului are drept criteriu locul de provenienta sau originea turistilor in functie de care se delimiteaza turism intern, practicat de turistii rezidenti ai unei tari in interiorul granitelor nationale si turism international, ce include turistii ce depasesc, in cadrul voiajelor lor, granitele tarii lor de resedinta. In functie de directia fluxurilor turis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Circulatia turistica

Una din cele mai uzuale clasificari ale turismului are drept criteriu locul de provenienta sau originea turistilor in functie de care se delimiteaza turism intern, practicat de turistii rezidenti ai unei tari in interiorul granitelor nationale si turism international, ce include turistii ce depasesc, in cadrul voiajelor lor, granitele tarii lor de resedinta. In functie de directia fluxurilor turistice, turismul international se subdivide in turism emitator(outgoing) sau pasivm care se refera la persoane rezidente ale unei tari ce efectueaza o calatorie in scop turistic sau de afaceri in alta tara si turist receptor(incoming) sau activ, ce cuprinde turistii care intra intr-o tara, alta decat tara lor de origine in scopul petrecerii vacantei sau in scop de afaceri.

Cele doua forme de turism - intern si international - se afla in relatii de interdependenta ce asigura promovarea deansamblu a circulatiei turistice, folosirea rationala a capacitatilor de primire, valorificarea superioara a patrimoniului national. Modul si momentul angajarii prestatiilor turistice reprezinta un alt criteriu de clasificare, apreciat dintre celee mai semnificative, potrivit caruia turismul poate fi : organizat, neorganizat (pe cont propriu) si semiorganizat (mixt).

Turismul organiza este caracterizat prin angajarea anticipata a prestatiei, respectiv a tuturor serviciilor legate de deplasare si sejur, prin intermediul contractelor sau al altor tipuri de aranjamente.
Aceasta forma de turism reprezinta formula cea mai avantajoasa pentru turist, datorita facilitatilor pe care le ofera si pentru organizator care are garantia utilizarii rationale a resurselor sale materiale si umane. Turismul organizat prezinta insa si unele dezavantaje, dintre care ingradirea libertatii de miscare, pentru turist si incasari medii inferioare pe zi turist, pentru organizator.

Turismul neorganizat exclude angajarea prealabila a unore prestatii turisticem vizitatorul hotarand singur asupra destinatiei, perioade de deplasare, mijlocul de transport folosit etc., pentru care apeleaza direct la serviciile unitatilor prestatoare respective. Avantajul mobilitatii, pe care aceasta forma il prezinta pentru turist, este potential insotit de riscul de a nu putea obtine serviciile solicitate. La randul lui organizatorul care realizeaza incasari superioare pe zi-turist si poate valorifica mai bine potentialul turistic, este confruntat cu incertitudinea utilizarii complete a resurselor sale materiale si umane, datorita oscilatiilor cererii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.