Circuite de deflexie

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.94

nivel: Facultate

Deoarece deflexia electrostatica cere tensiuni foarte mari pentru a desfasura fascicolul electronic pe ecrane de dimensiuni mari si implica marirea lungimii tuburilor, pentru cinescoape, ca si pentru marea majoritate a tuburilor videocaptoare, se foloseste deflexia magnetica. Aceasta se realizeaza cu ajutorul a doua perechi de bobine dispuse unele in jurul celorlalte pe gatul tubului. In practica,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Circuite de deflexie

Deoarece deflexia electrostatica cere tensiuni foarte mari pentru a desfasura fascicolul electronic pe ecrane de dimensiuni mari si implica marirea lungimii tuburilor, pentru cinescoape, ca si pentru marea majoritate a tuburilor videocaptoare, se foloseste deflexia magnetica. Aceasta se realizeaza cu ajutorul a doua perechi de bobine dispuse unele in jurul celorlalte pe gatul tubului. In practica, bobinele imbraca si o parte din conul tubului.

Cele doua perechi de bobine avand axele perpendiculare, vor produce deflexia dupa cele doua directii, H si V. In campul magnetic, un electron se misca dupa un arc de cerc, iar de la iesirea din campul produs de bobinele de deflexie si pana la ecran, pe tangenta la cerc dusa in punctul de iesire din camp (fig. 5.1).

Unghiul i
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.