Circuit Australia

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Este singura tara ce ocupa un intreg continent, fiind cea mai vasta din Australia/Oceania, iar ca suprafata in clasamentul mondial Australia ocupa locul sase. Pe langa teritoriul continental, Australia cuprinde mai multe insule dintre care cea mai mare este insula stat Tasmania. Australia este o federatie si o monarhie constitutionala parlamentara, regina este Elisabeta a II-a a Regatului Unit al [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Circuit Australia

Este singura tara ce ocupa un intreg continent, fiind cea mai vasta din Australia/Oceania, iar ca suprafata in clasamentul mondial Australia ocupa locul sase. Pe langa teritoriul continental, Australia cuprinde mai multe insule dintre care cea mai mare este insula stat Tasmania. Australia este o federatie si o monarhie constitutionala parlamentara, regina este Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Australia care este egala ca suprafata cu Statele Unite ale Americii(exluzand Alaska) si in al carei contur ar incapea de 25 de ori Marea Britanie, totodata are orase ce rivalizeaza cu cele mai renumite metropole din Europa sau America. Capitala este Canberra chiar daca cel mai important oras este Sydney a carui emblema este cladirea operei, care este considerata ca fiind cea mai originala lucrare de arhitectura contemporana, acoperisul acesteia avand forma de scoici.

Australienii sunt recunoscuti ca fiind cei mai priceputi din lume la sailing sau navigatia cu vele care nu este numai un sport indragit, ci si principalul mijloc de recreere. Suprafata Australiei este de 7,686,850kmAC si avand o populatie de 20,180,878 loc cu o densitate de 2 loc./kmAC.PIB total al Australiei este de 718.4 miliarde US$, iar PIB Per capita este de 34.359 US$ aflandu-se intre primele tari cu o economie foarte dezvoltata mai precis economia Australiei este situata intre primele 15 din lume, in timp ce PIB-ul sau este intre primele 20.

Australia are o economie prospera dupa modelul vestic,cu un PIB ceva mai ridicat decat cele ale Germaniei, Frantei, Marii Britanii. Absenta unei industrii producatoare orientate spre export este considerata un punct slab pentru economia Australiei insa odata cu dezvoltarea turismului si cresterea veniturilor rezultate din export, criticile au devenit irelevante. Datele inregistrate in ianuarie 2007 reflecta o rata de somaj de 4,6%. In ultimul deceniu, inflatia a fost de 2-3% sectorul serviciilor,incluzand turismul, educatia si finantele reprezinta 64% din PIB.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.