Cipru ppt

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.60

nivel: Facultate

Situata pe raul Pedieos, Nicosia este centrul unui sector admnistrativ, orasul este divizat in: partea nordica (turceasca) si partea sudica (greceasca) . Mine de cupru se afla in apropiere. Nicosia este capitala Republicii Cipru, fiind cunoscuta si sub numele local de Lefkosia. Limba vorbita este greaca, dar majoritatea locuitorilor vorbesc si engleza.In Nicosia puteti gasi o zona denumita " orasu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cipru ppt

Situata pe raul Pedieos, Nicosia este centrul unui sector admnistrativ, orasul este divizat in: partea nordica (turceasca) si partea sudica (greceasca) . Mine de cupru se afla in apropiere. Nicosia este capitala Republicii Cipru, fiind cunoscuta si sub numele local de Lefkosia. Limba vorbita este greaca, dar majoritatea locuitorilor vorbesc si engleza.In Nicosia puteti gasi o zona denumita " orasul vechi " - zona (un cerc realizat de constructiile fostei cetati) fiind impartita si ea in jumatate intre turci si ciprioti. Intr-o zi puteti vizita toate obiectivele turistice. In zona noua se afla destul de multe magazine, orientate in special pentru turisti.

Initial, orasul a fost cunsocut sub numele de Kition sau Kittium.
Legenda spune ca asezarea a fost fondata de fiu cel mare al lui Noe, Khittim.Numele orasului este asociat cu Zeno, personalitate a Greciei elenistice.Plajele orasului si zecile de hoteluri, numeroase vase de croaziera ce pleaca zilnic spre destinatii apropiate sau mai indepartate, sporturi marine, vizite si excursii sunt atractiile oferite Larnaca.
Locuri de vizitat: Fortul Larnaca, Muzeul Pernides, Muzeul de Istorie Naturala, Lacul Sarat, Ruinele vechiului Kition, Vechiul Apeduct.
Restaurantele, barurile si tavernele cu muzica live atrag seara de seara mii de turisti.

Zile insorite tot anul, plaje nisipoase, vegetatie mediteraneeana, Muntii Troodos in nordul statiunii, promenada de coasta, marina, manacaruri delicioase din peste si fructe de mare stropite cu vin, portocale si mandarine prospete, muzica si dans in fiecare seara, sunt atractii irezistibile. Intre 30 august-10 septembrie are loc Festivalul vinului. Foarte importante sunt "Bouzouki nights" pe care nu trebuie sa le ratati.Apele marii au scos la iveala o minunata zeita, fiica lui Zeus: AFRODITA, zeita frumusetii si a dragostei. Stanca zeitei
mai poate fi admirata pana astazi pe drumul dintre Limasol si Paphos.
Legenda spune ca apele din jurul stancii sunt miraculoase si femeilor, care innoata de 10 ori in jurul ei, le ofera 10 ani de tinerete.

Templul Afroditei, Fantana Dragostei si Baile Afroditei sunt locuri obligatorii de vizitare.Succesorii imparatului Alexandru cel Mare, Ptolemeii, au transformat asezarea in cel mai important oras port al insulei.Acum 20 de ani Ayianapa era un micut sat de pescari saraci cu o populatie de 200 de persoane. Numele Ayia Napa inseamna "Maria, mama lui Christos".Nisipul fin si apele de cristal au
transformat satul intr-o statiune foarte cautata, mai ales, de turistii tineri.

Cluburile si barurile de noapte atrag in fiecare an tot mai multe grupuri de turisti de toate varstele.Distantele mici intre localitati fac posibila vizitarea statiunilor din sudul si vestul insulei .Protaras este principalul satelit al orasului Ayia Napa. Statiunea este in partea estica a insulei Cipru, la sud de Famagusta si face parte din o zona mai mare numita Kokkinochoria. Se afla la 10 minute distanta de Ayia Napa si la 146 km departare de Nicosia, capitala Ciprului. Statiunea se bucura de un climat mediateranean, cu soare abundent pe parcursul intregului an. Verile lungi si uscate si iernile blande, impreuna cu briza creaza o atmosfera placuta a zonelor costale. Temperaturile se situeaza intre 32oC si 36oC.

Principalele atractii: Cape Greco, Maritime Heritage Centre, The Ocean Aquarium, Manastirea Ayia Napa, Tornaritis, Mormantul Markronissos, Biserica Profetului Elia, Cape Kiti and Amathus, Aphrodite, Adonis and Hercules, Cape Kiti and Amathus, Castelul Kolossi, Kourion si Templul Apollo, Manastirea Kykkos. De la punctul de observare Annita, se poate vedea ultima casa inaintea ocupatiei turcesti. De asemenea, se poate observa orasul fantoma Famagusta, cu hotelurile neglijate, casele rezidentiale si campurile si fermele distruse. Din 1974, orasul a ramas mut si mort asteptand intoarcerea stapanilor de drept. Orasul are aeroport propriu, insa cel mai apropiat aeroport international este Larnaca (55 km).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.