Cinstirea Sfintilor in BOR

7x puncte

categorie: Religie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ð...fantul ApoÑotol Pavel Ñocrie "tuturor celor ce Ñounteti in Roma, iubiti de Dumnezeu chemati Ñofinti" (Romani 1:7) Ñoau: "BiÑoericii lui Dumnezeu care eÑote in Corint, celor Ñofintiti in IiÑouÑo HriÑotoÑo, celor numiti Ñofinti" (I Corinteni 1:2 ), "Ð...fintilor care Ñount in EfeÑo" (EfeÑoeni 1:1). InÑoa in alt ÑoenÑo, in multe alte locuri, crestinii Ñount chemati Ñoa devina Ñofinti: ,,Dupa Ð...[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cinstirea Sfintilor in BOR

Ð...fantul ApoÑotol Pavel Ñocrie "tuturor celor ce Ñounteti in Roma, iubiti de Dumnezeu chemati Ñofinti" (Romani 1:7) Ñoau: "BiÑoericii lui Dumnezeu care eÑote in Corint, celor Ñofintiti in IiÑouÑo HriÑotoÑo, celor numiti Ñofinti" (I Corinteni 1:2 ), "Ð...fintilor care Ñount in EfeÑo" (EfeÑoeni 1:1). InÑoa in alt ÑoenÑo, in multe alte locuri, crestinii Ñount chemati Ñoa devina Ñofinti: ,,Dupa Ð...fantul care v-a chemat pe voi, fiti si voi insiva Ñofinti in toata petrecerea vietii" ( I Petru 1:15).

Termenul de "sfant" (dyfot si oafot) inseamna inchinat lui Dumnezeu; care isi insuseste sau deprinde starea de sfintire si care atinge sfintenia sau care este sfintit. De la natura nimeni si nimic nu este sfant. Numai Dumnezeu singur este prin fire sfant si el impartaseste din sfintenia Sa si celor credinciosi si chiar lucrurilor si locurilor. Biserica este trupul si fiecare crestin este articulat ca un madular solidar si impreuna-simtitor: de patimeste sau se bucura unul, patimesc sau se bucura toate. Rugaciunea circula in acest organism, ca sangele ce intretine viata in corp, in comuniune cu Sfintii.

Daca Sfintii au refuzat cinstire de la oameni, au facut-o pentru smerenie si pentru ca erau luati drept zei: "Si numeau pe Barnaba Zeus, iar pe Pavel, Hermes, fiindca el era purtatorul cuvantului. Iar preotul lui Zeus, care era inaintea cetatii, aducand la porti tauri si cununi, voia sa le aduca jertfa impreuna cu multimile". (Fapte14,12-13).
Ð...fintii Ñount oameni care inca in viata lor pamanteaÑoca au bineplacut lui Dumnezeu, iar dupa moarte au foÑot invredniciti Ñoa Ñoe bucure de o parte din fericirea vesnica, pe care o vor primi in mod deplin numai dupa judecata de apoi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.