Cinetici enzimatice in sisteme bifazice

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.95

nivel: Facultate

Cand d este mare, viteza reactiei este dupa toate probabilitatile controlata de trecerea reactantilor prin acest strat apos si concentratia gradientilor va fi superficiala, mica, datorita solubilitatilor scazute a reactantilor in apa. Insa, d este adesea foarte subtire, special cand enzima este solubila cu usurinta, determinand ca reactiile sa fie in mod efectiv controlate de trecerea prin difuzie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cinetici enzimatice in sisteme bifazice

Cand d este mare, viteza reactiei este dupa toate probabilitatile controlata de trecerea reactantilor prin acest strat apos si concentratia gradientilor va fi superficiala, mica, datorita solubilitatilor scazute a reactantilor in apa. Insa, d este adesea foarte subtire, special cand enzima este solubila cu usurinta, determinand ca reactiile sa fie in mod efectiv controlate de trecerea prin difuzie a reactantilor din faza organica unde sunt mult mai concentrati prin marginea interfazei spre concentratiile foarte scazute din micromediul ce inconjoara enzima.

In mod clar, grosimea stratului apos din jurul enzimei imobilizate este de mare importanta in determinarea gradului de rezistenta difuzionala implicata in acest proces si de aici scaderea vitezei de reactie. Ca la toate enzimele imobilizate, aria suprafetei volumetrice (A/V) este un parametru important guvernand fluxul general al substratului spre suprafata biocatalitica, eficacitatea enzimei si productivitatii. In timp ce, in reactiile ce implica o singura faza lichida aceasta suprafata este aria reprezentata de exteriorul particulelor in masa de lichid, in cele mai multe sisteme bifazice practice, este aria interfetei dintre cele doua faze lichide.

In conditii de lucru normale aceasta arie a interfetei va depinde de volumul picaturilor de apa ce inconjoara si inchid enzima. In masura in care volumul relativ al fazei organice creste, aria suprafetei volumetrice va descreste, reducand astfel productivitatea volumetrica maxima. Acest fenomen este de o importanta particulara deoarece a trebuie sa fie foarte mare pentru a deplasa echilibrul reactiei.

Evident aceasta va reduce viteza reactiei datorita reducerii cantitatii de enzima care poate fi prezenta, datorita asocierii sale cu apa si reducerea asociata a ariei interfetei. Cand reactia catalizata enzimatic genereaza apa, aceasta nu trebuie sa fie lasata sa se acumuleze deoarece nu numai ca va avea un efect negativ asupra constantei de echilibru dar va scadea si viteza de reactie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.