Chlamysia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

In exteriorul celulei B apare ca o particula "corpuscul elementar" care e inert metabolic iar cand patrunde in cel de obicei epiteliale, corpusculul elementar creste f mult in dim, are nume "corpuscul reticulat" care genereaza f multi corpusculi elementari care la un mom sunt eliberati prin liza celulei; foloseste mecanismele celulare ptr replicare. Celulele infectare prezinta in interior incluzi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Chlamysia

In exteriorul celulei B apare ca o particula "corpuscul elementar" care e inert metabolic iar cand patrunde in cel de obicei epiteliale, corpusculul elementar creste f mult in dim, are nume "corpuscul reticulat" care genereaza f multi corpusculi elementari care la un mom sunt eliberati prin liza celulei; foloseste mecanismele celulare ptr replicare. Celulele infectare prezinta in interior incluzii intracitoplasmatice de mari dimensiuni, caracteristice ptr acest tip d infectie.

Diagn de lab in chl se bazeaza fie p imunofluarescenta directa fie p tehnici de diagn molecular care folosesc sonde d AND care sunt hibridizate cu tzinta (chl) si sunt revelate intr-un anumit mod. Diagn serologic nu e relevant pre unele din ele.
Chl trahomatis are 15 serotipuri A-> L, A ,B ,C dau conjunctivita si trahom (conjunctivita cu incluzii) apare in reg tropicala d obicei, se transm prin contact direct sau prin fomite (obiecte), se conicizeaza si poate duce la orbire.

D -> K produc uretrita non-gonococica cu chl e o boala care afecteaza cel putin oe din populatie mai ales la varsta de activitate sexuala. Fata de uretrita data de gonococ care e f putin simptomatica ... e f important ca in cazul femielor, netratata, infectia poate produce sdr inflamator pelvin cervicita, infectie la col, anexita si constituie principala cauza de infertilitate sau sarcina ectopica. La barbati e mai putin grav dar si aici se poate solda cu infertilitate daca nu se trateaza. La mamele bolnave, copii se pot infecta in mom nastere si pot prezenta o conj cu chl.

L produce tot o boala cu transmitere sexuala: linfogranulomatoza veneriana benigna: inflamatie ggl regionala.
Chl Pneumonie prod doar la om infectie cu transm interumana prin picaturile Flucke, pneumonie ca aspect e interstitiala, darologic e f asemanatoare cu pneumoniile virale afectand mai mult interstitiul pulmonar, e forma relativ usoara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.