Chlamydia trachomatis limfogranulomatoza veneriana

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

In SUA numarul total de cazuri noi depistate depaseste cifra de 3-4 milioane, incat pentru tratamentul consecintelor infectiei cu chlamidii se cheltuiesc anual circa 2 mlrd dolari.De mult timp Chlamydia trachomatis este recunoscuta ca agentul patogen al trahomului, o afectiune hiperendemica in multe tari in curs de dezvoltare, considerata cea mai frecventa cauza a orbirii, in afara de aceasta Chla[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Chlamydia trachomatis limfogranulomatoza veneriana

In SUA numarul total de cazuri noi depistate depaseste cifra de 3-4 milioane, incat pentru tratamentul consecintelor infectiei cu chlamidii se cheltuiesc anual circa 2 mlrd dolari.De mult timp Chlamydia trachomatis este recunoscuta ca agentul patogen al trahomului, o afectiune hiperendemica in multe tari in curs de dezvoltare, considerata cea mai frecventa cauza a orbirii, in afara de aceasta Chlamydia trachomatis provoaca conjunctivita la nou-nascuti si e agentul patogen al limfogra-nulomatozei veneriene. Incepand cu anii'80, infectia chlamidiana a tractului genital si consecintele transmiterii ei perinatale au devenit o importanta problema atat medicala, cat si socio-economica.

Circa 600 mii de cazuri de salpingita descrise anual in Europa,a patra parte dintre care se termina cu sterilitate tubara, sunt considerate urmari ale infectiei cu Chlamydia trachomatis. Femeile care sufera de sterilitate tubara in 50% din cazuri au semne de infectie chlamidiana recenta sau suportata. Peste 60% dintre barbatii cu epididimita sunt infectati cu chlamidii. O data cu cresterea frecventei infectiilor provocate de acest agent patogen a crescut brusc si incidenta sarcinii ectopice in toate tarile dezvoltate.

Infectia cu Chlamydia trachomatis se considera si o cauza a multor complicatii ale sarcinii, fiind totodata sursa chlamidiozelor la nou-nascuti.Limfogranulomatoza este o boala infectioasa, produsa de Chlamydia trahomatis. Se transmite pe cale sexuala. Perioada de incubatie este de 3-30 de zile. Omul este singura gazda naturala a Chlamydiei trahomatis. Se vizualizeaza prin coloratie Giemsa. Chlamydiile nu penetreaza pielea sau mucoasa intacta.

Poarta de intrare poate fi chiar si o leziune mica.Chlamydia trahomatis are 15 serotipuri. Tipurile A, B si C produc trahomul, tipurile D-K produc chlamidiaza urogenitala. Ambele tipuri afecteaza uretra, cervixul, endometrul si mucoasa trompelor uterine. Tipurile LI, L2, L3 afecteaza tesutul limfatic si provoaca aparitia limogranulomatozei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.