Chisturile palpabile in medicina naturista

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Redobandirea sanatatii este conditionata insa de respectarea unor masuri, de insusirea a noi reguli de nutritie, de invatarea tehnicii de autocontrol. Este necesara pastrarea legaturii cu medicul, de ale carui sfaturi trebuie tinuta seama pentru a nu cadea, intr-un moment de deznadejde, prada unor tamaduitori ce ofera tratamente-miracol, printr-o publicitate agresiva. Se stie ca aparitia acestor c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Chisturile palpabile in medicina naturista

Redobandirea sanatatii este conditionata insa de respectarea unor masuri, de insusirea a noi reguli de nutritie, de invatarea tehnicii de autocontrol. Este necesara pastrarea legaturii cu medicul, de ale carui sfaturi trebuie tinuta seama pentru a nu cadea, intr-un moment de deznadejde, prada unor tamaduitori ce ofera tratamente-miracol, printr-o publicitate agresiva. Se stie ca aparitia acestor chisturi este dependenta hormonal de dereglarea bilantului grasimilor din sange.

Numeroase studii de medicina nutritionala au aratat ca abaterile de la plafonul standard de grasimi in sange sunt rezultatul unor erori indelungate de alimentatie, cat si al obiceiului fumatului, abuzului de alcool si cafea, al excesului in administrarea pilulelor anticonceptionale, al medicatiei hormonale in premenopauza etc. Fibroza chistica la san poate fi una din complicatiile diabetului, o boala renumita pentru dereglarea grasimilor din sange.

Cu putina vointa si perseverenta, trebuie operate modificari in obiceiurile alimentare, pentru a se obtine normalizarea bilantului lipidelor. In caz contrar, creste riscul cancerizarii sanilor. Trebuie reevaluate cantitativ-calitativ obiceiurile alimentare, adica ce si cat se mananca zilnic. In nenumaratele recomandari de viata ale bolilor canceroase, sfaturile de nutritie sunt prioritare! Consumul marit de grasimi este raspunzator in mod dramatic de prezenta bolilor cardiovasculare, neoplazice si a infectiilor acute sau cronice. Acolo unde uleiurile vegetale inlocuiesc grasimile animale, boala maligna este mult mai rara.

Aceasta constatare este un solid argument pentru ca aportul energetic sa fie asigurat in principal din cereale, legume si fructe, preferabil proaspete. Proteina din painea din faina de grau ori secara, considerata de calitate superioara, cu adaos de tarate, asigura un bun tranzit intestinal, prevenind constipatia, are si efect de diminuare a colesterolului si optimizeaza absorbtia glucidelor din tractul digestiv. Consumul privilegiat de produse naturale de sursa marina (regimul zis mediteranean), sarace in colesterol sau lipide daunatoare este de preferat si pentru ca acestea sunt bogate in substante antioxidante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.