Chirita in provintie - demonstratie

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.34

nivel: Gimnaziu

Comicul este mijlocul prin care autorul realizeaza critica aspectelor abordate. Opera aceasta este in primul rand o comedie de moravuri. Mijloacele de realizare a comicului sunt variate :

•comicul de limbaj – personajele vorbesc o franceza modernizata (Gulitza furculision, fripturision, trantition), utilizarea calcului lingvistic (Chirita “fleurs du coucou”)[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Chirita in provintie - demonstratie

Comicul este mijlocul prin care autorul realizeaza critica aspectelor abordate. Opera aceasta este in primul rand o comedie de moravuri. Mijloacele de realizare a comicului sunt variate :

•comicul de limbaj – personajele vorbesc o franceza modernizata (Gulitza furculision, fripturision, trantition), utilizarea calcului lingvistic (Chirita “fleurs du coucou”) , utilizarea unor neologisme cu forma gresita sau cu sens gresit (Chirita “nu sunt ipocondra”);
•comicul de caracter – personajele sunt ridicule prin contrastul dintre esenta si aparenta (Chirita care se dadea o doamna cu idei noi, are inca obiceiuri orientale);

•comicul de nume – cele mai multe sunt diminutive – Luluta, Gulita, Chirita ;
•comicul de moravuri – ipocrizia , incultura, snobismul, coruptia.
Formele comicului sunt umorul si ironia.
Ca moduri de expunere, autorul foloseste dialogul si monologul, iar caracterizarea personajelor se face in mod indirect, prin vorbele, faptele si gandurile lor, ori direct de catre alte personaje.

O alta modalitate o constituie indicatiile scenice prin care autorul isi “misca” personajele, le da viata, folosind comicul ca principal mijloc artistic.
Opera “Chirita in provintie” se incadreaza in specia comediei, deoarce autorul satirizeaza cu sarcasm intamplari, aspecte sociale cu ajutorul personajelor ridicule, starnind rasul, cu scopul de a le indeparta.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.