Chinul lipsei de nicotina

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.74

nivel: Liceu

La inceputul vietii noastre de fumatori, folosim tigara cand suntem in societate, ca pe un sprijin. Putem sa ne servim de ea ori s-o abandonam. Si totusi, ciclul subtil a fost declansat. Subconstientul nostru incepe sa invete ca a fuma din cand in cand o tigara este ceva placut.Cu cat devenim mai dependenti de drog, cu atat nevoia de a ne calma chinul lipsei lui este mai mare, si cu cat tigara ne [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Chinul lipsei de nicotina

La inceputul vietii noastre de fumatori, folosim tigara cand suntem in societate, ca pe un sprijin. Putem sa ne servim de ea ori s-o abandonam. Si totusi, ciclul subtil a fost declansat. Subconstientul nostru incepe sa invete ca a fuma din cand in cand o tigara este ceva placut.Cu cat devenim mai dependenti de drog, cu atat nevoia de a ne calma chinul lipsei lui este mai mare, si cu cat tigara ne trage mai tare in jos, cu atat ne amagim mai mult ca se intampla contrariul.

Totul se petrece atat de lent, atat de gradat, incat nici macar nu ne dam seama. Nu ne simtim intr-o zi altfel decat in ziua precedenta. Majoritatea fumatorilor nici nu realizeaza ca sunt dependenti pana cand nu incearca sa se lase - si, chiar atunci, multi nu-si recunosc dependenta. Un mic procent de viteji iti tin capul in nisip toata viata, incercand sa-i convinga pe altii si pe ei insisi ca le place tigara.

Am avut conversatia urmatoare cu sute de adolescenti:EU: Cred ca-ti dai seama ca nicotina e un drog si ca singurul motiv pentru care fumezi este ca nu te poti lasa.A: Nu-I adevarat! Imi place. Daca nu mi-ar placea, m-as lasa.EU: Lasa-te doar o saptamana ca sa-mi dovedesti ca, daca vrei, poti.A: Nu e nevoie. Imi place. Daca as vrea sa ma las, m-as lasa.EU: Lasa-te doar o saptamana ca sa-ti dovedesti tie insuti ca nu esti dependent.A: Ce rost are? Imi place.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.