China

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.98

nivel: Liceu

China are trei regiuni topografice principale ce se ridica [n trepte (povarni]uri), de la depresiuni de-a lungul coastei de est pana la munii [nali din vest. Varful cel mai [nalt din lume, Everest (8.848 m) se afla pe grania dintre China ]i Nepal.
Nivelul cel mai scazut, sub 1000 de metri, ocupa seciunea estica ]i cea mai populata a arii. O mare parte a nordului Chinei se afla [ntr-o zona [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: China

China are trei regiuni topografice principale ce se ridica [n trepte (povarni]uri), de la depresiuni de-a lungul coastei de est pana la munii [nali din vest. Varful cel mai [nalt din lume, Everest (8.848 m) se afla pe grania dintre China ]i Nepal.
Nivelul cel mai scazut, sub 1000 de metri, ocupa seciunea estica ]i cea mai populata a arii. O mare parte a nordului Chinei se afla [ntr-o zona seismica ]i campiile joase sunt adesea inundate.

CLIMA: Estul Chinei are o clima temperata, cu ploi musonice puternice [n timpul verii. SE Chinei are o clima subtropicala cu ploi puternice de vara. Centrul ]i S-V, au o clima continentala cu veri calde ]i ierni reci ]i secetoase.VEGETA|IA: - este subtropicala [n sud. in nordul arii, [n Manciuria apar predominant tufi]uri ]i conifere scunde. Partea muntoasa vestica este dominata de stepe ]i de]erturi, dar cresc ]i paduri foarte rare.

POPULA|IA: Republica Populara Chineza este naiunea cea mai numeroasa din lume cu peste 1,17 miliarde de cetaeni, aproape un sfert din totalul populaiei globului. Majoritatea (94%) este concentrata pe litoralul din SE ]i [n campii, unde densitatea atinge 500-1000 loc./km2. Aproximativ 70% locuiesc la ara [n sate cu circa 2000 locuitori. Urbanizarea ]i natalitatea sunt controlate de stat. China este [mparita [n 23 de provincii, trei municipalitai sub jurisdicie guvernamentala ]i trei regiuni de grania autonome.

RELIGIA: Religiile dominante sunt confucianismul (un sistem de valori sociale ]i politice care pune accent pe venerarea stramo]ilor), budismul ]i islamismul. in Tibet sunt budi]ti lamai]ti.
Dupa 1949, sub conducerea guvernului comunist, religia a fost combatuta, de]i libertatea de a crede [ntr-o religie era garantata prin Constituia din 1954. in timpul Revoluiei culturale de la mijlocul anilor 1960, instituiile religioase au fost distruse, dar din 1978 guvernul a devenit mai tolerant faa de ceremoniile religioase. Totu]i exista un pericol continuu de tulburari etnice, [n special [ntre budi]tii din Tibet ]i musulmanii din regiunea Xinjiang.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.