Chestionare si tehnici concepute pentru dizarmoniile de personalitate

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Autorii acestui chestionar sunt SR. Hathway si Mc Kinley. In 1940 autorii publica primele studii privind testul. In 1943, Universitatea din Minnesota publica acest test in mod oficial impreuna cu manualul insotitor.In decursul anilor el s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante instrumente ale clinicianului psiholog. Editia revizuita din 1951 cuprinde toate instructiunile si indicatiile ind[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Chestionare si tehnici concepute pentru dizarmoniile de personalitate

Autorii acestui chestionar sunt SR. Hathway si Mc Kinley. In 1940 autorii publica primele studii privind testul. In 1943, Universitatea din Minnesota publica acest test in mod oficial impreuna cu manualul insotitor.In decursul anilor el s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante instrumente ale clinicianului psiholog. Editia revizuita din 1951 cuprinde toate instructiunile si indicatiile indispensabile folosirii M.M.P.I. - ului.

Autorii avertizeaza ca utilizarea acestui instrument trebuie sa fie efectuata de catre persoane care au a buna competenta in domeniul diagnosticului clinic si serioase cunostinte de teoria personalitatii si de psihometrie.Punctul de vedere de la care au plecat autorii in constructia testului este un punct de vedere clinic. Aceasta inseamna ca autorii au incercat sa realizeze un instrument care sa distinga trasaturile care sunt de obicei implicate in psihopatologie.

Totusi ei avertizeaza ca acest test nu este un instrument care sa se substituie diagnosticului clinic, care sa puna in evidenta sindroame clinice ci doar o metoda care ajuta intr-o astfel de activitate psihodiagnostica, raspunzind la unele ipoteze si generand alte ipoteze.
Testul cuprinde 550 de itemi care inglobeaza domenii ample de interes, de la comditia fizica a persoanei pina la atitudinile morale, conduita sociala a indivizilor examinati.Subiectul este rugat sa clasifice asertiunile in 3 categorii :Adevarat, Fals si Nu stiu.

In varianta din 1951 testul cuprinde 4 scari de validare si 9 sc ari clinice. La acestea se mai adauga si altele, pentru ca in ultimii 20 - 30 de ani s-au elaborat mai multe sute de studii pe baza M.M.P.l.-ului, studii care au comunicat diverse alte scale. Dintre acestea mentionam scala de introversiune sociala.TestuI poate fi administrat persoanelor de la 16 ani in sus, care au cunostinte generale, nivel de instructie general minim. Administrarea testului dureaza intre 30 si 90 do minute. El poate fi administrat atit individual cit si colectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.