Cheltuieli

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Consumul propriu trebuie sa fie inregistrat in momentul cand are loc productia destinata pentru acest scop.
Salariile si indemnizatiile brute sunt inregistrate in cursul perioadei, pe timpul cat este efectuata munca. Totusi, primele si alte plati exceptionale sunt inregistrate in momentul in care ele trebuie platite. Cotizatiile sociale efective in sarcina angajatorilor sunt inregistrate in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cheltuieli

Consumul propriu trebuie sa fie inregistrat in momentul cand are loc productia destinata pentru acest scop.
Salariile si indemnizatiile brute sunt inregistrate in cursul perioadei, pe timpul cat este efectuata munca. Totusi, primele si alte plati exceptionale sunt inregistrate in momentul in care ele trebuie platite. Cotizatiile sociale efective in sarcina angajatorilor sunt inregistrate in cursul perioadei cand munca este efectuata.
Cotizatiile sociale efective in sarcina angajatorilor si in sarcina angajatilor sunt inregistrate in momentul in care este efectuata munca care da nastere obligatiei de a le varsa.

Prin legile bugetare anuale se prevad si se aproba creditele bugetare pentru cheltuielile fiecarui exercitiu bugetar precum si structura economica a acestora.
In procesul executiei bugetare, cheltuielile bugetare parcurg urmatoarele faze: angajament, lichidare, ordonatare, plata.
Anagjarea cheltuielilor reprezinta o faza in procesul executiei bugetare si reprezinta orice act juridic din care rezulta sau ar putea rezulta o obligatie pe seama fondurilor publice.
Angajarea cheltuielilor se face numai in limita creditelor bugetare aprobate.

Angajarea si ordonantarea cheltuielilor se efectueaza numai cu viza de control financiar preventiv propriu, potrivit dispozitiilor legale.
Lichidarea cheltuielilor reprezinta o faza in procesul executiei bugetare in care se verifica existenta angajamentelor, se determina sau se verifica realitatea sumei datorate, se determina sau se verifica conditiile de exigibilitate ale angajamentului, pe baza documentelor justificative care sa ateste operatiunile respective.
Ordonantarea cheltuielilor reprezinta o faza in procesul executiei bugetare in care s econfirma ca livrarile de bunuri si servicii au fost efectuate sau alte creante au fost verificate si ca plata poate fi realizata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.