Certificate de emisie, subventii si ajutoare financiare

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Acestea pot fi bazate nu numai pe dreptul de a face un anumit lucru
(de exemplu emisia unei cantitati date dintr-un poluant) dar si pe obligatia de a efectua o actiune de prevenire sau de reparare a mediului (de exemplu obligatia de recuperare sau de reciclare a unei cantitati date dintr-un material, de a pune in vanzare pe piata produse ce respecta mediul: hartie reciclabila, pahare recicl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Certificate de emisie, subventii si ajutoare financiare

Acestea pot fi bazate nu numai pe dreptul de a face un anumit lucru
(de exemplu emisia unei cantitati date dintr-un poluant) dar si pe obligatia de a efectua o actiune de prevenire sau de reparare a mediului (de exemplu obligatia de recuperare sau de reciclare a unei cantitati date dintr-un material, de a pune in vanzare pe piata produse ce respecta mediul: hartie reciclabila, pahare reciclabile, etc).
In acest caz, certificatele nu sunt atribuite tuturor participantilor ci
doar celor ce si-au luat de la inceput obligatia de reparare a mediului.

Acestia le pot vinde celor ce nu respecta obligatia asumata. Ca domenii in care se pot utiliza enumeram: gestiunea deseurilor si transporturile.
certificate bazate pe emisii sau pe produse Acest tip se bazeaza fie direct pe emisiile de poluant, fie pe caracteristicile produselor fabricate, pe eliminarea cauzelor ce aduc prejudicii mediului (de exemplu continutul de sulf din combustibil, utilizarea autovehiculelor, etc). In primul caz, numai emitentii din regiune vor primi certificate, in celalalt caz, vor primi producatorii nationali dar si
importatorii.

certificate bazate pe emisii sau pe calitatea mediului
Datorita controlului realizat de autoritati asupra poluantilor s-a putut
realiza un raport asupra volumului de emisii si asupra efectelor acestora. Pe aceasta baza, se disting doua tipuri de piata, altfel spus "emission permit markets" sau "ambient air quality permit markets" .
In primul caz, autoritatile impun unui grup de poluatori dintr-o
regiune un volum limita de emisii ce este calculat pornind de la ipoteza
existentei unei relatii liniare intre volumul emisiilor si calitatea aerului.

In celalalt caz, se doreste controlul direct al calitatii aerului, fiind
necesara elaborarea unui model de dispersie a poluantilor emisi cu scopul determinarii impactului fiecarei surse asupra calitatii mediului.
Pentru ca un sistem de permise negociabile sa functioneze trebuie sa
i se stabileasca limita geografica unde actioneaza. Literatura de specialitate nu furnizeaza reguli precise de determinare a marimii pietei pe care vor functiona certificatele, insa se regasesc anumite criterii legate de competentele politico-administrative sau de numarul de potentiali participanti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.