Cererea referintelor

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.50

nivel: Facultate

Uneori s-ar putea sa ganditi ca prospectul dvs., care doreste sa incheie o asigurare de viata, s-ar putea sa se intoarca impotriva dvs.daca-i cereti sa va recomande pe cineva.Ceea ce va intereseaza in acel moment este sa inchideti vanzarea si aveti impresia ca daca cereti referinte s-ar putea sa o pierdeti. Cel mai rau lucru care se poate intampla cand cereti referinte este ca persoana cu care dis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cererea referintelor

Uneori s-ar putea sa ganditi ca prospectul dvs., care doreste sa incheie o asigurare de viata, s-ar putea sa se intoarca impotriva dvs.daca-i cereti sa va recomande pe cineva.Ceea ce va intereseaza in acel moment este sa inchideti vanzarea si aveti impresia ca daca cereti referinte s-ar putea sa o pierdeti. Cel mai rau lucru care se poate intampla cand cereti referinte este ca persoana cu care discutati sa va raspunda negativ. Daca v-ati facut treaba cu profesionalism nimeni nu va va arata usa sau va renunta la polita pe care doreste sa o cumpere.
Atunci cand prospectul va refuza s-ar putea sa ganditi ca oricum va va refuza daca-i cereti sa va recomande pe cineva.

Prospectul poate sa va refuze din diferite motive.Dar daca ati dat dovada de profesionalism este foarte posibil sa va recomande alte persoane care ar putea fi interesate de o asigurare de viata.
Deci teama ca pierdeti vanzarea sau teama ca daca prospectul a spus ca nu e interesat de o asigurare de viata oricum nu va va recomanda pe nimeni sunt doar niste false bariere de care se pot lovi consultantii.
O alta bariera este lipsa de abilitati. Cand sunteti la o intalnire stiti ca la un moment dat trebuie sa cereti referinte, dar nu este intotdeauna usor sa va dati seama cand este momentul cel mai potrivit, ce sa spuneti si cum sa spuneti.

Si daca momentul nu este evident s-ar putea sa ganditi:Studiile LIMRA arata ca unul din sase prospecti incheie o asigurare de viata. Ceilalti cinci sunt insa dispusi sa va ofere nume si informatii despre alti clienti potentiali. Pasii intalnirii sunt deschiderea, stabilirea necesitatilor, prezentarea solutiei, raspunsul la obiectii si finalizarea, obtinerea de referinte. Cereti referinte cand ati ajuns la o concluzie. Prospectul a spus, da, nu, se mai gandeste, discuta cu sotia, etc.si nu ati reusit sa demonstrati obiectia.

Intrebati "Ce parere aveti de modul cum a decurs discutia noastra?" (asteptati raspunsul), "Cunoasteti pe cineva care ar putea fi interesat de serviciile mele?" Si apoi treceti la calificarea prospectului. O persoana este in general dispusa sa va ofere 3 referinte la o intalnire.
In functie de clientul potential cu care va intalniti puteti apela la intrebari mai clare pentru a obtine referinte:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.