Cerere de finantare Fondul Europa Program de micro-proiecte

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

The project aim is to facilitate to the citizens from Campulung area the information and the sensitiveness about the integration and enlargement process of the European Union, the benefits and the cost of the Romania integration for the local community. There are more target groups: pupils, civil society, local authorities and public institutions, SIMs, farms and agricultural individual worker, ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cerere de finantare Fondul Europa Program de micro-proiecte

The project aim is to facilitate to the citizens from Campulung area the information and the sensitiveness about the integration and enlargement process of the European Union, the benefits and the cost of the Romania integration for the local community. There are more target groups: pupils, civil society, local authorities and public institutions, SIMs, farms and agricultural individual worker, mass-media.

The main activities are: the establishment of the European Information Center of Campulung Moldovenesc-CIEC, the delivery of information about European Union on the center and also by Web-site, the distribution and free-of charge access to the original and electronically taken publications from European Commission Information Center, assistance in accessing the official sites of UE, the organization of local informative events, including Europe Day.
1.5Obiective

Maxim 1 pagina. Descrieti obiectivul(ele) general(e) si obiectivul specific al proiectului.
OBIECTIVUL GENERAL
Imbunatatirea nivelului de intelegere al opiniei publice locale asupra aspectelor legate de Uniunea Europeana prin aducerea informatiilor, adaptate la nevoile specifice ale fiecarui grup tinta, mai aproape de cetateni.

OBIECTIVE SPECIFICE :
1. Infiintarea unui Centru de Informare Europeana functional in municipiul Campulung Moldovenesc, pana la finele anului 2005.
2. Derularea a 4 campanii de informare precum si realizarea de activitati specifice de diseminare a informatiei europene necesare membrilor comunitatii locale si zonelor rurale invecinate, elevilor, institutiilor si autoritatilor publice, ONG-urilor si IMM-urilor, mass-mediei in vederea intelegerii politicilor Uniunii Europene si a cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor de pre-aderare si mai apoi a fondurilor structurale alocate de UE Romaniei, la nivelul municipiului Campulung Moldovenesc si localitatilor rurale invecinate, in primul an de activitate.

3. Stabilirea de relatii de colaborare si schimburi cu alte centre de informare cu vocatie europeana, cu Centrul de Informare al Delegatiei Europene in Romania, centre regionale de informare europeana, reteaua de Euro-Info Centres, centre similare din statele membre UE si statele candidate in mod permanent pe toata durata de activitate a centrului.
4. Asigurarea transparentei, vizibilitatii si calitatii (conforme cu standardele minime pentru centrele de informare europeana) a activitatilor, serviciilor si rezultatelor CIEC pe toata durata functionarii centrului.
1.6Justificare

Maxim 3 pagini. Prezentati urmatoarele informatii:
(a)relevanta proiectului pentru obiectivele programului
Prezentul proiect are drept scop sa faciliteze cetatenilor zonei Campulungului (municipiul Campulung Moldovenesc si localitatile rurale invecinate, din zona montana de vest a judetului Suceava), informarea si sensibilizarea cu privire la procesul de extindere si integrare al Uniunii Europene, implicatiile integrarii Romaniei precum si consecintele care vor aparea in urma acestei aderari pentru comunitatea locala. Pentru atingerea acestui scop proiectul realizat de catre organizatia noastra preia obiectivul programului de finantare si anume "Sensibilizarea opiniei publice din Romania asupra integrarii europene, a procesului de aderare si a impactului acestuia".

Pentru a atinge obiectivele precizate se va infiinta un Centru de Informare Europeana la nivelul municipiului Campulung Moldovenesc - CIEC capabil sa asigure cresterea transparentei actiunilor Uniunii Europene in randul cetatenilor Campulungului si localitatilor rurale invecinate. Mentionam ca la nivelul localitatii noastre, si nici in cele invecinate, mai exact in zona montana, de vest a judetului Suceava, nu exista nici o structura capabila sa desfasoare actiuni care sa conduca la rezultatele preconizate prin acest proiect.

Cel mai apropiat Centru de Informare Europeana se afla in municipiul Suceava, la o distanta de peste 75 de km de municipiul Campulung Moldovenesc, neputand acoperi si zona montana de vest a judetului Suceava. Pentru a aplifica efectul activitatilor de comunicare si informare se intentioneaza in baza parteneriatului stabilit in acest proiect cu Fundatia "Centrul Regional de Resurse ONG CenRes Suceava" , care a infiintat Centrul de Informare Europa Suceava, sa se creeze premisele fondarii unei retele judetene a multiplicatorilor de informatie europeana.

CIEC infiintat prin acest proiect va fi amplasat in zona centrala a municipiului Campulung Moldovenesc, dupa cum rezulta si din planurile si situatiile anexate, cu personal si tehnica adecvata activitatilor propuse si anume: punerea la dispozitia ce 616p1523g tatenilor de materiale tiparite, brosuri precum si un calculator cu acces Internet, organizarea de campanii de informare, conferinte, seminarii, Work-shop-uri pe teme europene si alte manifestari locale, diferentiate pe categorii de beneficiari, desfasurandu-si activitatea in conformitate cu principiile Strategiei de comunicare a Delegatiei Comisiei Europene in Romania: flexibilitate, transparenta, neutralitate politica, eficienta si raspunderea publica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.