Cerealele

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.58

nivel: Facultate

Crupele sunt obtinute din prelucrarea primara a boabelor prin aplicarea unor tratamente speciale care inlatura invelisurile si embrionul.Sortimentul de crupe comercializat in tara noastra cuprinde tipurile:crupe pe baza de grau: gris, arpacas si pufarine; -crupe pe baza de porumb: malai, fulgi de porumb, pufuleti; -crupe pe baza de orez: fulgi de orez si orezul glasat (slefuit); -crupe pe baza de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cerealele

Crupele sunt obtinute din prelucrarea primara a boabelor prin aplicarea unor tratamente speciale care inlatura invelisurile si embrionul.Sortimentul de crupe comercializat in tara noastra cuprinde tipurile:crupe pe baza de grau: gris, arpacas si pufarine; -crupe pe baza de porumb: malai, fulgi de porumb, pufuleti; -crupe pe baza de orez: fulgi de orez si orezul glasat (slefuit); -crupe pe baza de orz: arpacas-crupe pe baza de ovaz: fulgi de ovaz.

Calitatea crupelor se stabileste in functie de: -caracteristici senzoriale (aspect exterior, culoare, miros si gust) -caracteristici fizico-chimice: umiditate (%), aciditate (in grade), uniformitate si granulozitate (mm), continut in cenusa totala (%) si infestarea; -caracteristici thnico-culinare sau de consum (timp de fierbere, crestere in volum sau greutate si comportament la fierbere).

Ambalarea se face pentru livrare:-an gros: saci textili, de hartie, cutii de carton, hartie sau plastic -an detail: pungi de hartie de pergament sau folii de polietilena avizate de Ministerul Sanatatii . Pastrarea se face in spatii special amenajate, curate, cu o umiditate de pana la 75% si o temperatura sub 10 grade C. Faina este un produs obtinut sub forma de pulbere prin macinarea boabelor cerealelor panificabile (grau si secara) si a boabelor nepanificabile (orz, porumb, orez, ovaz).

Compozitia chimica a fainii este in functie de gradul de extractie (cantitatea de faina obtinuta din 100g grau). Glucidele reprezinta 70-75% (in special amidonul), proteinele ?10% care impreuna cu apa formeaza glutenul, care confera fainii insusirea de panificatie, lipide pana la 2%, substante minerale(Mg, K, Ca, Fe), bogate in vitamine (complexul B, PP, A si E). Caracteristicile psihosenzoriale se refera la:. 1. miros specific, fara miros de mucegai sau incins; 2. gust dulceag; 3. infestare lipsa.

Ambalarea pentru an gros: saci textili de 80kg, si ambalaje de prezentare: pungi din hartie pergaminata de 1kg. Se pastreaza in locuri curate, uscate, temperatura sub 20 grade, umiditate pana la 75%. Termen de valabilitate 30 zile vara, 45 zile iarna. Pastele fainoase sunt produse obtinute din aluatul nedospit preparat din faina si apa, eventual cu adaosuri, modelat prin presare, laminare sau stantare si apoi uscat si ambalat.

Faina utilizata trebuie sa provina din grau dur cu extractie de 0-30. Drept adaosuri se folosesc ou, branzeturi, paste de tomate. Sortimentele comercializate in tara noastra se prezinta sub forma a 3 clase de caliatete: obisnuite, extra si super.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.