Cercetari de marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

Atunci cand pt. inlocuirea unui raport de cercetare se solicita si info. de natura calitativa se recurge la diverse metode de cercetare directa a pietei precum: observarea, ancheta, simularea. Pt. aceasta compartimentul de Marketing evalueaza necesarul de info. din surse directe, alcatuieste un plan de cercetare directa, dispune culegerea info., prelucrarea si interpretarea lor. Analistul compart[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetari de marketing

Atunci cand pt. inlocuirea unui raport de cercetare se solicita si info. de natura calitativa se recurge la diverse metode de cercetare directa a pietei precum: observarea, ancheta, simularea. Pt. aceasta compartimentul de Marketing evalueaza necesarul de info. din surse directe, alcatuieste un plan de cercetare directa, dispune culegerea info., prelucrarea si interpretarea lor. Analistul compartimentului transmite un raport conducerii in vederea alegerii unor alternative de actiune.

Subsistemul suport al deciziilor de Marketing are in compozitie:
- o banca de date provenita din cele 3 subsisteme anterioare;
- o banca de modele matematice cu ajutorul carora se calculeaza in diverse variante decizionale. Cel care alege o varianta optima din multitudinea de variante decizionale calculate este directorul de M.
Exista peste 100 de modele matematice in domeniul comercializarii bunurilor de consum. Investigarea pietei = cunoasterea cerintelor mediului in care intreprinderea isi desfasoara activitatea prin intermediul surselor de informare. Surse de informare = surse care furnizeaza date despre mediul intern si extern al firmei necesare conducerii activitatii sau la nivel macroeconomic.

Sursa de informare: persoana care scrie, vorbeste sau gesticuleaza este o firma care transmite un mesaj sub forma unor cuvinte rostite, note scrise sau alt semnal care poate fi interpretat corect.In activitatea de Marketing sursele de informare sunt constituite din: cumparatori, clienti care isi exprima pe piata nevoile, furnizorii de marfuri, distribuitorii, organismele publice. Mesajele iau forma unor cuvinte, note scrise, gesturi cu privire la oferta de produse/servicii existente pe piata, la preturi, modalitati de comercializare.

Procesul informational intr-o firma porneste de la cunoasterea potentialului firmei, evolutia indicatorilor economico-financiari pe o perioada de 3-5 ani. Principalele strategii folosite de marile firme (cele 4 domenii). Date despre piata mai ales cu privire la cererea si oferta de produse, preturi, traditii, obiceiuri, reguli, proceduri intalnite. Procesul informational poate continua cu date privind cadrul exploativ normativ. Atunci cand este nevoie se recurge la cercetarea directa in diverse anchete de piata mai ales pt. cunoasterea unor detalii, atitudine, opiniile cumparatorilor, motivatiile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.