Cercetari de marketing

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.68

nivel: Facultate

Datorita procentului semnificativ din vanzarile fabricii detinut de piata Est Europeana, S.C. Omnitex S.R.L. poate opta pentru deschiderea unor magazine proprii sau chiar a unei mici retele de puncte de desfacere pe aceasta piata. Se creeaza astfel, in timp, premisele aplicarii unei strategii de reducere a preturilor produselor de imbracaminte tricotata, ca urmare a scurtarii canalelor de distribu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetari de marketing

Datorita procentului semnificativ din vanzarile fabricii detinut de piata Est Europeana, S.C. Omnitex S.R.L. poate opta pentru deschiderea unor magazine proprii sau chiar a unei mici retele de puncte de desfacere pe aceasta piata. Se creeaza astfel, in timp, premisele aplicarii unei strategii de reducere a preturilor produselor de imbracaminte tricotata, ca urmare a scurtarii canalelor de distributie.

Dezvoltarea afacerilor in sistem lohn, a oferit industriei textile o serie de puncte tari ce trebuiesc exploatate in etapa de realizare si promovare a colectiilor proprii. Calitatea produselor pe care le ofera firma Omnitex este deja cunoscuta pe piata occidentala, ceea ce constituie un avantaj major in fata concurentei asiatice. Avantajul geografic al Romaniei face posibila livrarea produselor catre Europa de Est in cel mult 48 de ore de la terminarea seriei, spre deosebire de 20-30 de zile cat ar lua unui exportator asiatic.

Piata electronica este dotata cu mecanisme de contact a firmelor membre si cu sisteme de colectare a informatiilor despre client care sunt redistribuite catre membri pietei electronice.Aceste sisteme creeaza posibilitatea de a informa permanent potentialii clienti despre noile modele lansate de firma membra a pietei si de a colecta informatii despre cererile acestora. Tinerea permanenta sub presiune a clientilor elimina perioadele de stagnare a vanzarilor si da posibilitatea unei firme sa- si contracteze colectia inaintea lansarii ei in productie de serie.

In acest moment piata Uniunii Europene este invadata de produse ieftine, dar proaste calitativ, provenite din Asia. Producatorii romani oricat de competitivi nu pot face fata preturilor. Astfel o solutie este orientarea catre pietele Europei de Est, iar exporturile sub marca proprie trebuie sa creasca in detrimentul lohn-ului, chiar daca se cheltuieste destul de mult cu promovarea marcii.

2.Scopul cercetarii
Conform situatiei prezentate, scopul efectuarii acestei cercetari selective este stabilirea oportunitatii extinderii distributiei prin deschiderea unei filiale pe piata Est Europeana. In prealabil se va proceda la cunoasterea imaginii produselor de imbracaminte romanesti in ochii consumatorului. Considerandu-se ca toate firmele romanesti ce exporta tricotaje pe piata Est Europeana ofera in linii mari aceleasi tipuri de produse, ce raspund unor standarde identice, cercetarea nu va viza o marca anume, incercandu-se mai degraba conturarea unei marci nationale de imbracaminte exterioara tricotata, asa cum este Fabricat in Romania, desi aceasta include mult mai multe categorii de produse si se adreseaza deocamdata numai pietei interne.

3.Stabilirea obiectivelor, ipotezelor si variabilelor cercetarii
Cercetarea va trebui sa raspunda unei serii de intrebari cum ar fi:
Care este publicul tinta (socio-demografic, stiluri de viata etc.)?
Care este preferinta pe piata de produse tricotate?
Ce determina decizia de cumparare?Care este pretul maxim si cel minim pe care sunt dispusi clientii sa-l plateasca?Cum vad potentialii clienti noul produs: este bun sau rau? le satisface nevoile sau nu?
Canalele media preferate etc.

Obiective:
Obiectiv: Determinarea gradului de cunoastere a tricotajelor romanesti pe piata Europei de Est.Ipoteza: Tricotajele romanesti sunt putin cunoscute pe piata Est Europeana datorita tarii lor de provenienta si mai mult prin intermediul caracteristicilor sale.
Variabila conceptuala: Gradul de cunoastere reprezinta masura in care un individ cunoaste produsul - dupa tara de provenienta sau dupa caracteristicile acestuia.

Variabile operationale: Gradul de cunoastere a tricotajelor romanesti de catre cumparatorii pietii Est Europene variaza de la necunoastere totala la o foarte buna cunoastere, existand si posibilitatile intermediare ale unei cunoasteri slabe sau a uneia bune.
Obiectiv: Determinarea gradului in care produsele romanesti sunt deja achizitionate.Ipoteza: Doar 15% dintre cumparatorii de produse de imbracaminte au achizitionat produse tricotate romanesti.

Variabila conceptuala: Gradul de dotare reprezinta procentul cumparatorilor ce detin una sau mai multe piese de imbracaminte romaneasca din totalul cumparatorilor.Variabile operationale: Cumparatorii pot sau nu sa fie in posesia unui produs tricotat romanesc.Obiectiv: Stabilirea tipului de produs romanesc detinut de cumparatorii pietei.Ipoteza: Cumparatorii au achizitionat in general jachete si pulovere functionale.

Variabila conceptuala: Tipul de produs se defineste in functie de utilizarile acestuia.Variabile operationale: Tipul de produs poate fi: jacheta, bluzon, mantou, rochie, pulover, fusta, topuri, lenjerie, compleuri, rochie de gala.Obiectiv: Cunoasterea opiniei vizitatorilor standului cu privire la preturile tricotajelor romanesti.
Ipoteza: Pretul produselor romanesti este apreciat ca avand un nivel moderat.Variabila conceptuala: Pretul reprezinta valoarea vanzarii/cumpararii produsului pe piata.Variabile operationale: Pretul tricotajelor romanesti poate fi: foarte scazut, scazut, mediu, ridicat, foarte ridicat.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.