Cercetari actuale in domeniul fitoterapiei

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

In cadrul celor trei categorii, posibilitatilor oferite de fitoterapie ii revine in total 31,57%.In nomenclatorul de medicamente al Ministerului Sanatatii pentru anul 1982, pe baza caruia s-a editat volumul "Produse farmaceutice folosite in practica medicala", figureaza 666 specialitati. In general este foarte greu de apreciat in mod real ponderea pe care o au diferitele categorii de medicamente i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetari actuale in domeniul fitoterapiei

In cadrul celor trei categorii, posibilitatilor oferite de fitoterapie ii revine in total 31,57%.In nomenclatorul de medicamente al Ministerului Sanatatii pentru anul 1982, pe baza caruia s-a editat volumul "Produse farmaceutice folosite in practica medicala", figureaza 666 specialitati. In general este foarte greu de apreciat in mod real ponderea pe care o au diferitele categorii de medicamente in terapeutica.

Daca luam ca baza de calcul in mod formal numarul de medicamente, ne indepartam de realitate, dat fiind ca unele preparate sunt frecvent prescrise iar altele sunt destinate tratamentului unor boli rare. Cu amendamentele necesare, din cele 666 specialitati industriale aproximativ 80 pot fi produse fitoterapeutice, reprezentand 13% din numarul total. Dificultatea unei evaluari reale revine si mai accentuat in situatiile in care acelasi medicament contine alaturi de substante vegetale si substante medicamentoase inexistente in natura.

In acest nomenclator de medicamente: sunt prevazute 330 substan& 121f58b #355;e medicamentoase, 55 plante medicinale folosite de obicei sub forma de ceaiuri medicinale simple, 30 ceaiuri medicinale compuse si 87 preparate galenice (1/3 fiind obtinute din plante). Luand in considerare si categoriile din urma, ponderea produselor fitoterapeutice este mai mare decat cele 13% care rezulta din calculul anterior referitor la specialitatile industriale.

Este deci evident rolul fitoterapiei careia ii revine o pozitie bine definita in terapeutica contemporana, cu toate limitele si posibilitatilor ei.Un principiu care se respecta constant in fitoterapie si o face sa se deosebeasca de alopatie este extractia totala si nu folosirea de substante active izolate. Aceasta metoda este benefica prin mai multe tipuri de actiuni farmacologice:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.