Cercetarea directa si selectiva pe piata bauturilor racoritoare

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

Obiectivele de corelatie: Obtinerea de informatii privind influenta sexului asupra gradului de patrundere in consum Obtinerea de informatii privind influenta marimii venitului asupra cantitatii consumate.
Obtinerea de informatii privind influenta sexului asupra frecventei de consum Ipoteze 1. Cel putin 75% din bucuresteni consuma bauturi racoritoare. 2. Cel putin 80% din bucuresteni cunosc [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetarea directa si selectiva pe piata bauturilor racoritoare

Obiectivele de corelatie: Obtinerea de informatii privind influenta sexului asupra gradului de patrundere in consum Obtinerea de informatii privind influenta marimii venitului asupra cantitatii consumate.
Obtinerea de informatii privind influenta sexului asupra frecventei de consum Ipoteze 1. Cel putin 75% din bucuresteni consuma bauturi racoritoare. 2. Cel putin 80% din bucuresteni cunosc 5 marci de bauturi racoritoare. 3. Cantitatea medie de bautura racoritoare consumata saptamanal de cosumatorii capitalei este mai mare de 1,5 l.

4. 60% dintre bucuresteni consuma bauturilr racoritoare acasa si pe strada.5. Mai mult de 20% dintre bucuresteni cumpara bauturi racoritoare din supermarketuri.6. Nu exista diferente semnificative in consumul de bauturi racoritoare determinate de sex.7. 90% din cosumatorii de bauturi racoritoare au un venit mediu lunar pe peroana peste 1milion lei.8. Peste 60% dintre consumatorii de bauturi racoritoare fac parte din grupa de varsta cuprinsa intre 16-35 ani.
9. Nu exista diferente semnificative in consumul de bauturi racoritoare determinate de gradul de instruire.

Pentru garantarea rezultatelor, dorim o probabilitate de 95,5%.
Acestei probabilitati de garantare a rezultatelor, ii corespunde un coeficient t=2. Se stabileste o eroare limita acceptabila dew2= 2%.
Nu cunoastem proportia cosumatorilor de bauturi racoritoare din totalul populatiei din Bucuresti, de aceea o vom considera egala cu un procent de 50%. De aici rezulta ca p=0,5. Aplicand formula anterioara, va rezulta marimea esantionului N=22*0,5*(1-0,5)/(0,02)2= 2500 persoane.
Asadar, pentru o garantare a rezultatelor de 95,5%, si o eroare limita acceptabila de 2%, va trebui ca esantionul nostru sa fie de 2500 de persoane. In lucrarea de fata, se va realiza o ancheta pilot, iar numarul persoanelor intervievate va fi de 50.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.