Cercetarea de marketing - vanzari

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

Cercetarea de piata ( market research ) este inclusa in cercetarea de marketing ( marketing research ), asa cum piata face parte din mediul extern al oricarei firme sau organizatii.
Cercetarea de marketing reprezinta principalul mijloc al unui agent economic sau organizatii de a obtine informatii utile in momentul in care trebuie fundamentata strategia de marketing sau elaborat un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetarea de marketing - vanzari

Cercetarea de piata ( market research ) este inclusa in cercetarea de marketing ( marketing research ), asa cum piata face parte din mediul extern al oricarei firme sau organizatii.
Cercetarea de marketing reprezinta principalul mijloc al unui agent economic sau organizatii de a obtine informatii utile in momentul in care trebuie fundamentata strategia de marketing sau elaborat un plan de marketing.

Participarea cercetarii de marketing la realizarea obiectivelor intreprinderii are loc prin intermediul informatiilor pe care le produce pentru luarea deciziilor. Valoarea informatiilor rezultate dintr-o cercetare depinde de o multitudine de factori: importanta deciziei, gradul de risc si incertitudine, influenta informatiei obtinute din cercetarea asupra deciziei.
Metoda comparatiilor perechi in acest caz repondentului ii sunt prezentate doua produse in acelasi timp si este rugat sa selecteze unul dintre ele. (Exemplu: preferati Pepsi sau Cola?)

Metoda ordonarii rangurilor in acest caz repondentului ii sunt prezentate mai multe produse in acelasi timp fiind rugat sa le ordoneze in functie de preferinte.
Diferentiala semantica a fost creata in 1957 de psihologul Charles Osgood, fiind apoi preluata si in cercetarile de marketing. Foloseste atribute bipolare: favorabil-nefavorabil, ieftin-scump, cunoscut-necunoscut, important-neimportant. Pot avea variante cu 3, 5, 7 niveluri. Este foarte utila in masurarea imaginii, iar concluziile pot fi reprezentate grafic.

Scala lui Stapel a fost definita de J. Stapel si este o varianta a diferentialei semantice, fiind utilizata deasemenea in masurarea imaginii. Este usor de completat si se recomanda a fi folosita mai ales in cazul anchetelor prin telefon. Are 10 niveluri de notare: de la +5 la -5 si nu sunt prezentate atributele bipolare. Este recomandata de asemenea reprezentarea grafica a rezultatelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.