Cercetarea cauzelor de incendiu

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.78

nivel: Facultate

Amprenta incendiului - imaginea macroscopica a ansamblului modificarilor survenite la locul incendiului ca urmare a efectelor incendiului asupra spatiului incendiat si a bunurilor aflate in acesta.
Urma - este orice modificare produsa in mediul in care a izbucnit incendiul sau in alte locuri ce au legatura cu acesta, ca urmare a interactiunii dintre fenomenele tehnice, naturale, infraction[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetarea cauzelor de incendiu

Amprenta incendiului - imaginea macroscopica a ansamblului modificarilor survenite la locul incendiului ca urmare a efectelor incendiului asupra spatiului incendiat si a bunurilor aflate in acesta.
Urma - este orice modificare produsa in mediul in care a izbucnit incendiul sau in alte locuri ce au legatura cu acesta, ca urmare a interactiunii dintre fenomenele tehnice, naturale, infractionale sau de alta natura, mijloacele si caile de actiune ale acestora si elementele componente ale spatiului incendiat.

Scopurile activitatii de cercetare a incendiilor sunt: descoperirea imprejurarilor si cauzelor reale care au generat incendiile; prevenirea in viitor a incendiilor datorate cauzelor si imprejurarilor similare sau asemanatoare celor cercetate;- sprijinirea organelor de cercetare penala in elucidarea cauzelor, in identificara si in administrarea probelor in vederea aflarii adevarului pentru luarea masurilor ce se impun; formularea concluziilor si invatamintelor privind activitatea de prevenire si stingere a incendiilor desfasurata si luarea masurilor pentru perfectionarea acesteia in viitor;

Sursa de aprindere - reprezinta sursa care poseda energia minima necesara pentru aprinderea combustibilului. Mijlocul care a produs aprinderea - reprezinta sistemul, aparatul, utilajul, fenomenul, s.a. ce pot fi generatoare ale surselor de aprindere.Imprejurarea determinanta - se refera la conditiile favorizante care fac posibila punerea in contact a sursei de aprindere cu masa combustibila.
- Metodologia stabilirii imprejurarilor si cauzelor de incendiu - reprezinta sistemul de reguli prin care se asigura efectuarea organizata si operativa a activitatii de cercetare la fata locului, elaborarea si verificarea ipotezelor, modul de cooperare cu specialisti si alte organe abilitate prin lege, stabilirea cauzei de incendiu si intocmirea raportului de cercetare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.