Cercetare privind factorii sociali de influentare a sportivului de performanta

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.97

nivel: Facultate

Dupa atingerea performantei scoala va fi pe locul 2 , deoarece sportivul se va concentra asupra viitoarei cariere sportive.
Sunt dese exemplele cu mari performeri care s-au limitat la absolvirea catorva clase scolare, multumindu-se doar cu gloria, care ca orice pe lume, este trecatoare, perisabila. Acestia au cele mai mari probleme de integrare sociala dupa terminarea activitatii sportive. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetare privind factorii sociali de influentare a sportivului de performanta

Dupa atingerea performantei scoala va fi pe locul 2 , deoarece sportivul se va concentra asupra viitoarei cariere sportive.
Sunt dese exemplele cu mari performeri care s-au limitat la absolvirea catorva clase scolare, multumindu-se doar cu gloria, care ca orice pe lume, este trecatoare, perisabila. Acestia au cele mai mari probleme de integrare sociala dupa terminarea activitatii sportive. Educatia lor fiind limitata, in consecinta si nivelul cultural este mic, iar amandoua duc la un conflict serios de integrare, care cu timpul, le poate afecta comportamentul social dar si sanatatea fizica

si mai ales cea psihica, prin pierderea increderii in sine si in ceilalti, prin pierderea respectului de sine, prin deteriorarea nivelului de relationare cu cei cu care au facut echipa, si mai ales prin insingurarea datorata neputintei de a-si gasi un loc in societate pe masura gloriei si performantei personale .
Educatia constituie o componenta a existentei socio-umane, fiind astfel un proces in desfasurare, un dat nemijlocit intrinsec acestei existente. Educatia poate fi conceputa, intr-o acceptiune mai larga, ca o intalnire intre individ si societate si intrega viata sociala poate fi marcata de acest schimb permanent.

Prin caracterul sau uman, educatia este o actiune ce se desfasoara in mod constient potrivit unor finalitati stabilite in prealabil, ea are, deci, un sens intentional care vizeaza un rezultat bine conturat. In functie de aceste finalitati, sunt selectionate apoi valorile ce urmeaza a fi transmise, sunt alese metodele si mijloacele cele mai potrivite pentru a realiza transmisia, se asigura o organizare corespunzatoare a activitatii, in asa fel incat sa obtina rezultatul scontat.
O intelegere profunda a relatiei dintre societate si educatie poate fi realizata numai pornind de la teza potrivit careia socialul este o rezultanta a interactiunii si convietuirii oamenilor.

In interiorul sau educatia ne apare ca actiune sociala care mijloceste si diversifica relatiile dintre om si societate, favorizand astfel dezvoltarea omului prin intermediul societatii si a societatii prin intermediul oamenilor. In consecinta, educatia omului si transformarile sociale pe care le realizeaza sunt intr-o relatie de reciprocitate, in sensul ca omul educat, actionand asupra societatii, paralel cu transformarea acesteia, se transforma pe el insusi, rezultat care, la randul sau, se va repercuta din nou asupra societatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.